Начало на Седмицата на гората в Сливен, раздават фиданки

  • 01 април 2024 07:22

  • 191
  • 2
Начало на Седмицата на гората в Сливен, раздават фиданки
© Novini.bg/ Canva

Държавното горско стопанство - Сливен раздаде на гражданите фиданки от различни дървесни видове, които да се засадят в дворове, градинки и околоблокови пространства. През почивните дни са били раздадени близо 2 500 млади дръвчета - черен бор, червен дъб, явор и махалебка, днес акцията продължава.

Днес градът е домакин на националното откриване на Седмицата на гората,  която тази година ще премине под надслов – "Гората е живот и ... обща отговорност!" Професионалния си празник отбелязват лесовъдите.

Пред щанда на Държавното горско стопанство се изви опашка от желаещи да вземат от фиданките. При получаване на фиданките някои от жителите на Сливен са искали и съвет как да ги засадят.

"Живеем на вила, като парк е градината, там ще ги засадим."

"На улицата пред вилата."

"На село ще ги засаждаме – да се укрепи реката."

Ученици засадиха 90 паркови дръвчета в Търговище

Управителят на разсадника на горското стопанство Стефан Джангозов увери, че сега е един от най-подходящите моменти за засаждането на растения в градината.

"Хората искат от същите видове – искат да си ги засадят навсякъде. Пролетният и есенният сезон е най-подходящ за залесяване."

Според директора на Държавно горско стопанство Сливен инж. Ивайло Русев стопанисваната от тях гора е в много добро състояние, а сечта е под постоянен контрол.

"Нашата основна цел е да отгледаме гората - да бъде естествена, с добро възобновяване."

В Седмицата на гората горските служители имат задачата да запознаят децата с поведението им в гората, с дървесните видове и животни и ще покажат нагледно как се сади дърво. Предвидени са акции в детски градини и училища.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
191 2

Коментари 2

Добави коментар
ВСИЧКО

2024.04.01 | 10:29

2
ЩЕ БЪДЕ ИЗКОРЕНЕНО !

2024.04.01 | 08:41

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

Добави коментар

Водещи новини