Водещите новини! Следващият премиер – служебен, въпросът е кога. Бомбени заплахи из София. Българки са принуждавани да проституират (и още…)

  • 28 март 2024 13:24

  • 895
  • 3
Водещите новини! Следващият премиер – служебен, въпросът е кога. Бомбени заплахи из София. Българки са принуждавани да проституират (и още…)
© НоваТВ/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 28 март   

 

След като партия „Има такъв народ" върна проучвателния мандат, който получи днес от президента Румен Радев.

Идва ред на консултациите за сформирането на служебен кабинет.

Румен Радев започна консултациите за служебен премиер

***


„Ще задържа тази папка няколко секунди", каза Вълчев и върна неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство.

Третият мандат - неизпълнен, Радев започва срещи с потенциалните служебни премиери

***


Заплаха за бомба в Софийския университет. От МВР също потвърдиха, че има такъв сигнал.

На електронната поща на висшето учебно заведение е получен заплашителен имейл за поставено взривно устройство.

Заплаха за бомба в Софийския университет

***


Сигнал за бомба е получен в Съдебната палата, съобщи NOVA. Той е получен около 09.00 ч. В момента се извършва проверка.

Бомбена заплаха и в Съдебната палата в София

***


Българки са принуждавани да проституират в Италия и били бити с бейзболни бухалки, ако се съпротивлявали като към тях е проявена особена жестокост. Това стана ясно след разследване на италианските власти. 22 души вече са арестувани в Италия, 21 от които са българи. Четирима души са задържани и у нас. Те са от Лом и Враца и ще бъдат екстрадирани в Италия по решение на Окръжния съд в Монтана.

Българките отивали зад граница с обещание за работа, а след това са били принуждавани да проституират. Седалището на престъпната група е било в град Лече, а ръководителите ѝ са изпращали парите в България.

Бити с бухалки и горени със запалки: Българки са принуждавани да проституират в Италия

***


Мария Габриел призова: Да си дадем шанс след изборите да се върнем един към друг

***


Днес се дава възможност да спестим 100 млн. лв. На българските данъкоплатци. Ако направим изборите 2 в 1 това дава възможност едно цяло провеждане на избори да бъде спестено.

Президентската институция трябва да се концентрира в разговори с потенциалните служебни премиери, така че да не изпуснем датата. Това коментира съпредседателят на „Продължаваме промяната" Кирил Петков пред журналисти в парламента.

Петков посъветва президента да се концентрира: Не трябва да изпуснем датата за избори 2 в 1

***


„Няма да позволя Росен Желязков да бъде служебен министър-председател. Няма да е красиво президентът да посочи и Главчев. Защото когато ГЕРБ управлява, управлява лидерски, с цялата си мощ в името и за благото на хората. Няма да позволя цялата кампания да мине все едно ние управляваме“.

Борисов: Няма да позволя Росен Желязков да бъде служебен министър-председател

***


Петима руски журналисти, работещи за независими медии, бяха арестувани снощи и днес, предаде Франс прес.

През нощта полицията е арестувала Екатерина Аникиевич от медията СОТАвижън и Константин Джаров от РусНюз, съобщи неправителствената организация ОВД-Инфо, специализирана в това да следи за случаи на репресии в Русия.

Петима журналисти от независими медии бяха арестувани в Русия

***


Руски съд осъди вчера на 6 години затвор мъж, публикувал в интернет коментари, с които осъжда нахлуването на руските сили в Украйна, предаде Франс прес.

Тридесет и пет годишният Николай Фарафонов е признат за виновен за "публични призиви за извършване на терористични актове" от военен съд в руската република Коми и ще излежи присъдата си в лагер при "обикновен режим", съобщиха местни медии.

Осъдиха руснак на 6 г. затвор заради публикации против нахлуването в Украйна

***


Към сутринта на 28 март, според официалната информация на прокурорите за непълнолетни, 537 деца са били убити и повече от 1269 са били ранени с различна степен на тежест, се казва в изявление на Главната прокуратура на Украйна.

537 деца са загинали в резултат на войната в Украйна

***


Ръководителят на руското външно разузнаване тази седмица е посетил Северна Корея, за да задълбочи двустранното сътрудничество между Москва и Пхенян и да обсъди по-широкообхватната регионална сигурност, предаде Ройтерс, като се позова на Службата за външно разузнаване (СВР) на Русия.

Сергей Наришкин, който е начело на службата, наследила Първо главно управление на КГБ, е бил в Пхенян от 25 до 27 март. Той се е срещнал със севернокорейския министър на държавната сигурност И Чън-да.

Ръководителят на руското разузнаване посети Северна Корея

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
895 3

Коментари 3

Добави коментар

2024.03.28 | 18:41

3
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

2024.03.28 | 15:11

2
НИКОГА ПОВЕЧЕ КРАВАРСКО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ!

2024.03.28 | 14:53

1
РАДЕВ=СИЛА! КОСТАДИНОВ=ПОСОКА! ВОЛГИН=ИСТИНА!

Добави коментар

Водещи новини