Множество сигнали за ало измами в Плевен, полицията със съвети към гражданите

  • 27 март 2024 13:54

  • 321
  • 1
Множество сигнали за ало измами в Плевен, полицията със съвети към гражданите
© Pixabay

Полицията в Плевен със съвети как да се предпазим от телефонни измами. 

Тази сутрин са получени множество сигнали за опити за измами, съобщиха от ОД на МВР Плевен. 

Не се доверявайте на непознати, които се свързват по телефона с вас. Не трябва да назовавате имена, не трябва да давате адрес, не споменавайте имена деца, внуци или други ваши близки, посочват от полицията. 

"Ако получите обаждане от непознат и ви искат пари под какъвто и да е предлог веднага затворете телефона. Потърсете близките си по телефона, но само след като първо чуете сигнал "свободно" в телефонната слушалка. Ако не успеете да се свържете с тях  веднага, не се притеснявайте. Потърсете съсед или приятел, направете опит да се обадите от неговия телефон  на близък или роднина", съветват още униформените. 

Пенсионери дадоха 10 000 лв. на ало измамници

Преди да предадете каквато и да е парична сума задължително се свържете с близките си. При всички случаи на измама или опит за измама позвънете на телефон 112, казват още от полицията в Плевен. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
321 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.27 | 16:15

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

Добави коментар

Водещи новини