Ето кои са предпочитаните имена за новородени в Смолян тази година

  • 27 март 2024 12:40

  • 454
  • 1
Ето кои са предпочитаните имена за новородени в Смолян тази година
© Pixabay

Рая, Елена, Петър и Иван са най-предпочитаните имена за новородени в Смолян през тази година, според информация от Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) в Смолян. Общо четири бебета, наречени Даниел, са се родили в смолянската болница за четири дни, съобщават от Неонатологичното отделение. Бебе на име Мира с майка украинка и баща българин е проплакало тази нощ в родилното отделение в МБАЛ – Смолян, предаде БТА.

Интересът към името Рая се забелязва още през миналата година, когато 10 новородени в Смолян са наречени така. Най-харесваните названия от началото на годината потвърждават тенденцията на завръщане към традиционни български имена, която се наблюдава като избор на родителите през последните години, добавят от болницата. Вместо с имена на герои от сериали, все повече семейства кръщават децата с българските Атанас, Владимир, Николай и др. Сред новородените от началото на 2024 г. са и бебета с по-нетрадиционни имена Аида, Далия, Тея.

Етрополе увеличава размера на финансовата помощ за новородени

Общо 61 бебета са родени в МБАЛ – Смолян от началото на годината.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
454 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.27 | 16:16

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

Добави коментар

Водещи новини