Водещите новини! ГЕРБ, ДПС и ИТН се обединиха срещу ПП-ДБ на комисията „Нотариуса“. Докладчик на ООН призова за оръжейно ембарго на Израел (и още…)

  • 26 март 2024 19:04

  • 2466
  • 4
Водещите новини! ГЕРБ, ДПС и ИТН се обединиха срещу ПП-ДБ на комисията „Нотариуса“. Докладчик на ООН призова за оръжейно ембарго на Израел (и още…)
© Getty Images/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 26 март   

 

Изслушването се превърна в цирк с главното участие на Хамид Хамид от ДПС и Маноил Манев от ГЕРБ. Към представлението по-късно се присъедини и Гроздан Караджов от „Има такъв народ“.

Първоначално в залата нямаше представител на ГЕРБ, а Хамид Хамид нападна председателя на комисията от ПП-ДБ – Никола Минчев.

Пълен цирк: ГЕРБ, ДПС и ИТН се обединиха срещу ПП-ДБ на комисията "Нотариуса", в един глас ги обвиниха в предизборни машинации

***


„Когато съм посещавал заведението „Осемте джуджета“, не съм виждал никого от ръководството на прокуратурата там“, каза апелативният прокурор на София Радослав Димов.

Димов каза, че е посещавал „Осемте джуджета“ само като клиент, защото то е било близо както до вече закритата Специализирана прокуратура, така и до дома му.

Софийският апелативен прокурор е ходил в "Осемте джуджета", но не е виждал там никой от ръководството на Прокуратурата

***


„Чувам за семейства, в различни медии за романтични връзки. Чувам за сватовство. Хайде да не си говорим тези неща, защото в самия парламент също има хора, които може би са в такива връзки. 

И в това няма нищо срамно за мен. 

Не, кръгове няма. Ако е имало нещо, г-н Ананиев, г-н Василев, г-н Атанасов и г-н Рашков, този ужас, който прокурорите изживяхме миналата година с различни изяви на различни хора от Прокуратурата, които според мен се бореха за своето его, може и да се мисли за такова нещо. 

Заявявам най-отговорно, че аз не съм оказала влияние на нито един прокурор“.

Градският прокурор на София захапа депутатите: Хайде да не си говорим за семейства и романтични връзки, това го има и в парламента

***


„Преговорите [за правителство] пропаднаха поради една проста причина и тя е, че от ГЕРБ искаха да отидем на предсрочни парламентарни избори. 

Това ми стана ясно, още когато видях проектокабинета на Мария Габриел, в който имаше седем министри от ГЕРБ, а министъра на отбраната Тодор Тагарев го нямаше“. 

Политологът Милен Любенов: Отиваме на нови избори, защото ГЕРБ така искаше

***

„И продължаването на войната в Украйна, и терористичният акт в Москва са изключително тревожни“. 

Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ експертът по сигурност и бивш зам.-министър на отбраната Йордан Божилов.

„Тероризъм по принцип съществува в света, всяка седмица има различни атентати, но атентатът в Русия е близо, случва се по време на войната в Украйна, а също така взе много жертви. 

Атентатът показа, че тероризмът е жив, „Ислямска държава" е жива. В тази връзка трябва да повишим сигурността, заяви Божилов.

Йордан Божилов: Тероризмът е жив, трябва да повишим сигурността

***


На площада, на улицата, в градския транспорт са плъзнали „очи“и „уши“. Ако осемдесетгодишна баба вдигне плакат „Не на войната!“ на улицата, ще бъде прибрана на мига. Ако студент вдигне обикновен празен, бял лист – ще бъде прибран. Това правят същите служби, от които би трябвало да се очаква да пазят хората от терористи. 

Е… те наричат бабата и студента с плаката „терористи“ и „пазят“ от тях. 

Как очаквате да се опазят от сериозна заплаха, след като всичките им сили са съсредоточени в пазенето на властта и имиджа на кремъл?

Как очаквате и при положение, че самото ДНК на тия служби е непоправимо счупено и завинаги променено? Те вече са всичко друго, но не и служби за сигурност. Правят всичко друго, но не и да съблюдават сигурността на обикновения гражданин. Той там е по-скоро обект на следене и контрол, отколкото обект на техните грижи.

Докато службите ти дебнат баби и студенти с плакати, терористите се разхождат с автомати из столицата ти

***


НС изслушва председателя на НСИ във връзка с приемането на еврото

***


Бивш вътрешен човек в унгарското правителство, превърнал се в негов критик, днес публикува аудиозапис, който според него доказва, че висши служители са заговорничили, за да прикрият корупция – най-новото развитие на скандала, разклатил позициите на премиера Виктор Орбан в политиката на страната, съобщава БТА.

Вътрешен човек публикува аудиозапис, доказващ корупция в правителството на Орбан

***


Нападателят се е врязал в една от общо тринадесет коли, в които са се возили китайски инженери. Те са пътували от столицата Исламабад към лагера им в Дасу, провинция Хайбер-Пахтунхва (преди Северозападна гранична провинция), каза началникът на регионалната полиция Мохамад Али Гандапур.

Автомобилът се е запалил и е паднал в пропаст, съобщи Синхуа.

Самоубийствен атентат в Пакистан, има загинали чужденци

***


Специалният докладчик на ООН Франческа Албанезе, отговаряща за правата на населението в палестинските територии, заяви и днес – пред Съвета за човешките права на световната организация, че според нея израелската военна кампания в ивицата Газа, започната на 7 октомври миналата година, се равнява на геноцид, и призова страните членки на ООН незабавно да наложат на Израел санкции и оръжейно ембарго, съобщи БТА.

Докладчик на ООН призова за оръжейно ембарго на Израел, след като обяви действията в Газа за геноцид

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
2466 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.03.26 | 19:48

1
Г- н Радев , дайте 3 - ия мандат на ВЪЗРАЖДАНЕ ! Костадинов ПРЕМИЕР ! Само той и Вие имате доверието на българите ! Останалите са шарлатани , лъжци и крадци ! ПРЕСТЪПНИЦИ СА и Вие го знаете !
дедо

2024.03.27 | 06:14

4
умствено недоразвит

2024.03.26 | 22:06

3
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

2024.03.26 | 21:53

2
Давай Коце! само ти си за България!

Добави коментар

Водещи новини