Започва пръскането срещу комари и кърлежи

  • 25 март 2024 17:52

  • 329
  • 3
Започва пръскането срещу комари и кърлежи
© Столична община (архив)

Започва пръскането срещу комари и кърлежи в Пловдив.

От ОП „Дезинфекционна станция“ информират пловдивчани, че при благоприятни метеорологични данни, в периода до 28-и март, се предвижда да се извършат следните ДДД-мероприятия:

- Дезинсекция срещу възрастни форми /имаго/ на комари  - обработка на тревна, храстова и дървесна растителност двустранно по бреговете на р. Марица;

- Дезинсекция срещу акари /дезакаризация/ - обработка на тревните площи в и около обособените площадки за свободно разхождане на домашни кучета на територията на шестте административни района. Специализираните екипи ще работят в часовете от 22:00 до 04:30 ч.

Обработват тревни площи срещу насекоми, кърлежи и гризачи

За обработките ще се използват биоцидни препарати, разрешени за употреба от МЗ, в съответната препоръчителна доза и концентрация.

При неблагоприятни метеорологични данни (дъждовно и ветровито време) дезакаризацията ще продължи при следващ работен ден с подходящи за обработките условия.

От общинското предприятие съветват отглеждащите пчелни семейства в района на предстоящите обработки да ограничат полета на пчелите в указания по-горе период.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
329 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.03.26 | 01:45

3
F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

2024.03.25 | 22:49

2
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman
Нина

2024.03.25 | 18:29

1
е че то валя сняг, що за глупости.

Добави коментар

Водещи новини