Водещите новини! Радев чака решение на НС, след това връчва втория мандат. Защо властите в Москва пренебрегнаха риска (и още…)

  • 25 март 2024 13:08

  • 1086
  • 2
Водещите новини! Радев чака решение на НС, след това връчва втория мандат. Защо властите в Москва пренебрегнаха риска (и още…)
© Булфото/НоваТВ/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 25 март   

 

Едва когато Народното събрание се произнесе, президентът може да продължи конституционната процедура чрез връчване на втория мандат за съставяне на правителство в настоящия парламент.

Радев чака решение на НС, след това връчва втория мандат

***


„Аз, докато не видя указа за насрочване на изборите, имам надежда, че това безумие, което наблюдаваме, ще бъде някак си преодоляно. 

Но сме напът да извършим, аз бих казал, непростим политически грях с непредвидими последици. 

Може би политическите лидери виждат своя интерес в предсрочни избори, но обществен интерес в предсрочни избори няма никакъв. 

Виждам две възможни логики и двете са свързани с персоналните страхове на лидера на ГЕРБ, но не искам да ги обсъждам сега, защото ще вземе да се обижда, а пък мисля, че още има шанс да подминем тази, пак казвам - не грешка, а политически грях в момента да хвърлим страната в хаос“.

Според Радан Кънев нови избори биха били "непростим политически грях"

***


„Работеща съдебна система, работещи регулатори и реформирани служби ли се оказа накрая проблемът?“

Петков пита ГЕРБ: Работеща съдебна система и регулатори ли се оказа проблемът?

***


Извънредно: НС ще гласува отказа на Мария Габриел от премиерския пост

***


Бившият главен прокурор Иван Гешев познава Петьо Петров - Пепи Еврото от 90-те години на миналия век, но отрича да е ходил в ресторанта „Осемте джуджета“.

Иван Гешев: Познавам Пепи Еврото, но не съм бил в “Осемте джуджета”

***


27-годишен мъж е задържан заради домашно насилие над съпругата му в петричкото село Кавракирово.

По информация на полицията на 25-годишната жена е установена лека телесна повреда.

Задържаха мъж, пребил съпругата си в Петричко

***


„По отношение на атентата аз приемам, че виновни за него са ИДИЛ. И приключвам с обсъждането на това кой и защо е виновен за нападението”, заяви експертът по международна сигурност и геополитика и бивш заместник-министър на отбраната проф. Румен Кънчев, който обясни, че са по-важни стратегическите планове на конфликта в Украйна.

Това, че в момента в Москва се проучва основно украинската версия за атентата като най-правдоподобна, си е техен проблем. Реалността обаче не е такава”, посочи журналистът Николай Кръстев.

Защо властите в Москва пренебрегнаха риска

***


Заради атентата в Москва, за който отговорност пое „Ислямска държава“, Франция повиши нивото за заплаха от тероризъм до най-високата степен.

Това позволява затягането на мерките за сигурност на обществените места в страната, която само след няколко месеца ще е домакин на Олимпийските игри. Решението беше взето по време на извънредна среща по въпросите на сигурността, свикана от президента Еманюел Макрон.

Медведев призова да се "убият" всички замесени в атаката срещу "Крокус сити хол"

***


Китай е изправен пред следния избор – да се върне към старата си икономическа политика или да избере реформи, за да насърчи растежа. Това заяви управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева, цитирана от Си Ен Би Си.

Кристалина Георгиева: Китай се намира на икономически кръстопът и трябва да започне пропазарни реформи

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1086 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.03.25 | 16:44

2
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/bman

2024.03.25 | 14:15

1
shto za glupost e tova malko li se osraha kradcite ot P.P vav parviat si mandat ta sega da im se dade vtori shans

Добави коментар

Водещи новини