Ето кой е единственият наследник на Неофит

  • 22 март 2024 10:41

  • 9791
  • 7
Ето кой е единственият наследник на Неофит
© bulphoto (архив)

Хиляди хора се наредиха на опашка пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ в София, за да изпратят Патриарх НеофитПатриарх НеофитНеофит I е висш български православен духовник, глава на Българската православна църква и на в последния му път в края на миналата седмица. Ковчегът с тленните му останки бе положен под звуците на националния химн, под звъна на камбаните на патриаршеската катедрала и на траурни маршове, изпълнени от армейски оркестри, в последния му дом в южната страна на столичната църква „Света Неделя“.

Всичко по темата:
Кончината на патриарх Неофит 133

Негово Светейшество издъхна в реанимацията на Военномедицинска академия в София в 22:22 часа на 13 март, след като прекара в лечебното заведение над четири месеца заради белодробно заболяване. Той бе на 78 години. Смъртта му потопи в скръб цяла България.

Докато бе в болница, покойният патриарх загуби брат си, с когото не можаха да се сбогуват заради влошеното му здраве. Димитър Димитров почина в столичната болница „Света Анна“ през този януари. Той си отиде на 80-годишна възраст, след кратко боледуване заради сърдечни проблеми. Доц. Димитров бе един от най-изтъкнатите български богослови и музиканти, хоров диригент, педагог и музикален общественик.

Близо 40 години той дирижираше смесения хор към патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“.

Сега единствен наследник на патриарха и брат му е синът на Димитър, който се казва Стефан Димитров.

Той е един от хористите, които създават неповторимата тържествена атмосфера по време на църковните служби в катедралата „Св. Александър Невски“, която му е като втори дом. В негови ръце ще отиде цялото семейно имане на Неофит и Димитър. Той е завършил бизнес администрация, но в момента се занима с музика и освен в църковния хор се изявява с роли и в оперни спектакли. Въпреки че е племенник на покойния патриарх никога не е търсил публичност и винаги е избягвал да афишира роднинската си връзка с висшия духовник. Медийно присъствие отказа и около кончината му, пише "Ретро".

Последвайте канала на

Росица Валентинова
9791 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР !!!

2024.03.22 | 11:11

2
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ!

2024.04.16 | 12:33

7
ruski bokluk.....
Sar

2024.03.22 | 14:05

6
Боко тиквака е

2024.03.22 | 13:26

5
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/man
аз

2024.03.22 | 13:19

4
Няма коментари - Не дават
ПЕШО

2024.03.22 | 12:40

3
ЧСИ Сия Халаджова да го конституира като наследник! Там топлофикация води изпълнително дело срещу светия отец! ПОЗОР!!!!
срам сте

2024.03.22 | 11:00

1
Само тази снимка ли имат, няма ли български държавници?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини