"Розовата къща" събра необходимите средства, за да продължи да съществува

  • 19 март 2024 13:50

  • 820
  • 1
"Розовата къща" събра необходимите средства, за да продължи да съществува
© Фейсбук

„Розовата къща“ – нископрагов център в София, подпомагащ наркозависими и бездомни хора, успя да събере необходимите средства, за да продължи своето съществуване.

Ежедневно през центъра в столицата минават над 40 души, за да получат храна, дрехи и достъп до медицинска грижа. Къщата обаче е частна собственост и трябва да бъде освободена от наемателите до 1 май 2023 г.

Работещите в центъра бързо се активират в търсене на решение, за да продължат дейността си.

"Истината е, че получихме подкрепа от Столичната община, от ужасно много хора, които ни подпомагат финансово. Целта е да се избере място, на което може да бъде поставена преместваема къща“, обяснява пред БНР Юлия Георгиева, създател на центъра.

В Димитровград бе открит център за бездомни

Има специфични изисквания за бъдещата сграда, която да помещава центъра – да има единствен вход, отделни помещения за услугите, хигиенни условия. От район „Сердика” вече са намерили терен, върху който могат да бъдат поставени сглобяеми къщи, като за целта са необходими 100 хиляди лева.

За седем дни „Розовата къща“ успя да привлече близо 600 души, които даряват средства за продължаването на дейността на центъра – към 11.36 ч. на 19 март в сметките за закупуването на нов дом за Розовата къща има 101 270, 52 лв.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
820 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.19 | 15:16

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини