Светият Синод избира наместник-председател

  • 19 март 2024 06:34

  • 968
  • 2
Светият Синод избира наместник-председател
©

На заседание на Светия Синод се очаква да бъде избран наместник-председател, който да отговаря за избора на нов патриарх в рамките на следващите 4 месеца.

Всичко по темата:
Кончината на патриарх Неофит 133

9 от 13 митрополити могат да бъдат избрани за поста на патриарх.

Според устава на БПЦ те трябва да са навършили 50 години и да са били митрополити поне 5 години.

Вчера обаче пловдивският митрополит Николай заяви в официално съобщение на страницата на Пловдивската света митрополия, че не желае и няма да приеме да бъде включван като кандидат за патриаршеския престол в процедурите, които Светият Синод на Българската Православна Църква – Българска Патриаршия предстои да проведе в съответствие с нейния устав. 

Дядо Николай разкри дали ще се кандидатира за патриарх и обяви: Води се война срещу вярата и Църквата

Старозагорският митрополит и говорител на Св. Синод на БПЦ Киприан преди дни съобщи, че първо ще бъде избран Сливенски митрополит, а след това патриарх. Той каза още, че Варненският и Великопреславски Митрополит Йоан ще бъде временен наместник-председател на Светия Синод. Той ще организира провеждането на избора на нов патриарх на Българската православна църква. 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
968 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.03.19 | 11:32

2
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/man
Сърбеца

2024.03.19 | 06:47

1
Кой го боли ку.ра за тея мошеници и пед.ерасти

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини