Протест на работещите в метрото в петък

  • 13 март 2024 14:08

  • 713
  • 1
Протест на работещите в метрото в петък
© Булфото (архив)

Работещите в метрото в София излизат в петък, 15 март, на протестен митинг под надслов "За достойнo разпределение на средствата за увеличение на работните заплати в "Метрополитен", съобщиха от КНСБ. 

Акцията ще се проведе в 11.00 часа пред сградата на дружеството в центъра на столицата. Протестиращите имат готовност да блокират и двата входа на метростанция "Сердика". 

Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ подкрепя недоволството на работниците и служителите, което е свързано с опасения, че сключеното на 26 февруари споразумение с кмета на София Васил Терзиев за увеличение на възнагражденията с 15% няма да се изпълни във вида, в който е подписано. 

Заплатите в градския транспорт в София ще бъдат увеличени с 15%, синдикатите настояват за 30 на сто

Лидерът на федерацията Александър Шопов уточни за Българското национално радио, че притесненията са след проведените срещи, "в които се набляга, че заплатите трябва да се изравняват и да се разпределят процентите, което не е допустимо и синдикално за КНСБ".

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
713 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.13 | 14:53

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---->> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини