Водещите новини! Отцепници от „Възраждане“ се отказаха да обжалват бюджета пред КС. Майката на пребитата в Бобов дол: за системния тормоз (и още…)

  • 13 март 2024 13:27

  • 748
  • 11
Водещите новини! Отцепници от „Възраждане“ се отказаха да обжалват бюджета пред КС. Майката на пребитата в Бобов дол: за системния тормоз (и още…)
© Getty Images/FB/БНТ/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 13 март   

 

Според Дренчев с обжалването на бюджета пред Конституционния съд се блокира изпълнението му. 

По думите на Дренчев обжалването блокира това гражданите да получат нови улици и тротоари, общински пътища, водоснабдителни системи, ремонти на сгради общинска собственост и др.

С което се поставя въпросът – дали партиите вносители („Възраждане“ и ИТН) знаят какво правят и какво блокират; и дали това, което е в ущърб на жителите не е просто политическа маневра за реклама…

Тримата отцепници от "Възраждане" са оттеглили подписите си от обжалването на закона за бюджета пред КС

***


„Ситуацията, в която никой не вдига телефона, ми е позната, че има нещо. Когато отидох горе той беше доста агресивен и към мен с обиди, които не искам да цитирам. Не мога да разбера защо не иска да подаде жалба“, заяви пред БНТ Спаска Цветкова, майка на пострадалата жена.

Въпреки насилието жертвата не иска да подава сигнал в полицията, но ще поиска развод от насилника си.

Майката на жертвата добави още, че няма причина за насилието и продължава да убеждава дъщеря си да търси правата си в съда.

Майката на пребитата в Бобов дол жена: Не мога да разбера защо не иска да подаде жалба

***


Един от основните изводи на проучването е, че европейската принадлежност на страната ни не се поставя под съмнение. Около 60% от българите запазват категоричната си подкрепа за членството на България в Европейския съюз и не търсят друга геополитическа алтернатива.

"Алфа Рисърч" с ранни електорални нагласи за евровота

***


Държавата ще осигури безплатни лекарства за сърдечносъдовите заболявания. Това съобщи премиерът в оставка Николай Денков в началото на днешното правителствено заседание.

Днес искам да поздравя всички вас, и особено Министерството на финансите, за една успешна битка в името на българските граждани. Знаете, че сърдечносъдовите заболявания са основна причина за високата смъртност в нашата страна. 600 000 човека приемат медикаменти за високо кръвно и болно сърце. Досега те доплащаха една от най-високите цени в Европа – 75% от стойността на лекарствата си, обърна се Денков към министрите в оставка.

Лекарствата за сърдечносъдовите заболявания стават безплатни

***


Казва: „Благодаря на колегите от ПП-ДБ, които също толерантно запазват мълчание“.

А после „толерантно“ добавя тая (кому нужна) ирония: „Много голям оптимист съм днес, защото в Министерски съвет влиза точка за вълнените ръкавици за Украйна. Тагарев ще им ги изпрати за лятото - надяваме се до август. А може би за юли“.

Бойко Борисов: Благодаря на ПП-ДБ, че толерантно запазват мълчание

***


В началото на заседанието стана известно, че в колегията от СРП са постъпили 25 преписки, свързани с Божанов, както и материали от Софийска градска прокуратура. Днес ще бъдат изслушани и петима наблюдаващи прокурори.

Във ВСС изслушват прокурори за банкет с Нотариуса

***


В Окръжна прокуратура-Пловдив е постъпило уведомление за това, че Върховен съд в Кралство Дания е потвърдил решението на Градски съд в Кралство Дания, с което е допуснато  предаването на Р.Б., на 30 г., на българските власти.

Дания потвърди: Екстрадират убиеца на Митко от Цалапица

***


„Продължаваме към Москва!", това заяви членът на въоръжената и опозиционна на Кремъл групировка Легион "Свобода за Русия" Алексей Барановский, с боен псевдоним „Лютик" („Лютиче").

Влезлите в Русия въоръжени опоненти на Кремъл показаха кадри от специалната си операция

***


Неизвестни засега извършители са нахлули днес призори в бижутериен магазин в атинското предградие Капандрити с булдозер, съобщи телевизия Скай.

Според репортажа те са откраднали тежката машина, избутали са с нея паркиран пред магазина автомобил и са нахлули вътре с булдозера.

При взломната кражба, която е станала около 4 ч. тази сутрин, те са разрушили входа на магазина, разбили са витрината и са изпочупили накити и часовници.

Крадци нахлуха с булдозер в бижутериен магазин в предградие на Атина

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
748 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2024.03.13 | 16:08

11
СЛАВА НА БРАТСКА РУСИЯ! СЛАВА НА РУСКАТА АРМИЯ ОСВОБОДИЛА НИ ОТ ОСМАНСКО РОБСТВО! ДА ЖИВЕЕ 3 ТИ МАРТ!

2024.03.13 | 15:51

7
Русия жъне победи! Слава на братушките! Победа!

2024.03.13 | 16:06

10
НЕПОБЕДИМА ДРУЖБА!

2024.03.13 | 15:58

9
Искаме Оставката на националните предатели от Сглобката

2024.03.13 | 15:57

8
ВРЕМЕ Е ЗА СМЯНА НА СИСТЕМАТА! БЕЗ ПАРТИИ

2024.03.13 | 15:50

6
Слава на братушките!

2024.03.13 | 15:39

5
Европейския Съюз ни прецака яко с тези мигранти

2024.03.13 | 15:29

4
Долу управляващите безродници

2024.03.13 | 15:23

3
Русия жъне победи! Слава на братушките! Победа!

2024.03.13 | 15:23

2
СЛАВА НА БРАТСКА РУСИЯ!

2024.03.13 | 14:54

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:=====>> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини