Пак ли дяволи четат Евангелието по време на война?!

  • 12 март 2024 11:23

  • 1335
  • 0
Пак ли дяволи четат  Евангелието по време на война?!
© pixabay

Довчерашни лицемерни фенове на папата, днес се обърнаха и люто го заклеймяват. Защо ли? Ами много просто – повечето от тях яко захлебват от войната в Украйна чрез еврофондове и всякакви други американски и дявол знае още какви траншове, фондации и прочее мародерски способи и източници.

Как иначе нормален човек ще скочи срещу праведните слова на светия отец, християнинът Папа Франциск: “силен е този, който има смелостта на бялото знаме”. Войнолюбците веднага се нахъсаха и засъскаха срещу папата, та се наложи спешно уточнение от страна на Ватикана в стил какво е искал да каже авторът.

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март не е призовал Украйна да се предаде в интервюто си за швейцарска телевизия, в което поиска страната да развее "бяло знаме" и да започне преговори за мир, уточни директорът на пресслужбата на Ватикана Матео Бруни по повод публикувани преди ден части от дадено от понтифика интервю. То е направено преди месец за швейцарската обществена телевизия и е трябвало да бъде пуснато на 20 март, но след тълкуванията на думите на главата на Римокатолическата църква то бе публикувано изцяло от Ватикана в неделя.”

Ето какво отговаря Главата на Римокатолическата църква на въпроса:

„- В Украйна има хора, които молят за смелостта [страната им] да се предаде, за [вдигане] на бялото знаме. Но други казват, че това би легитимирало силата. Какво мислите?

- Това са интерпретации…Но вярвам, че тези, които виждат ситуацията, тези, които мислят за хората, тези, които имат смелостта да вдигнат бялото знаме и да преговарят, са по-силни. И днес може да се договорят с помощта на международни сили.

Думата преговарям е смела дума. Когато видиш, че си победен, че нещата не вървят, трябва да имаш смелостта да преговаряш.

Срам те е, но с колко смъртни случая ще свършиш? Преговаряйте навреме, търсете държава, която да действа като посредник. Днес, например във войната в Украйна, има много желаещи да действат като посредници. Турция се предложи за такава роля. И други. Не се срамувайте да преговаряте, преди нещата да са се влошили.

"Човек може да изпитва срам", казва папата за преговорите, "но с колко мъртви ще завърши (войната)? (Човек трябва) да преговаря навреме, като намери държава, която може да бъде посредник", допълва папата, който стотици пъти се е молил за "мъченическа Украйна". Попитан дали е готов да посредничи, той отговаря: "Тук съм."

Та важният въпрос в цялата тази изкуствено създадена истерия от страна на разни интересчии и печалбари, е:

Кой иска мирни преговори и кой има интерес да подклажда огъня на безумието в Украйна, което продължава втора година?!

Сигурна съм, че всеки човек, който не е ангажиран с дяволския интерес мародерски да печели от войната, от смъртта на стотици /засега/ невинни жертви, би подкрепил думите на Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
1335 0

Свързани новини

Водещи новини