Водещите новини! Ново споразумение или нови избори? Пребиха украински музикант във Варна. Нощта на „Оскарите“ (и още…)

  • 11 март 2024 13:34

  • 839
  • 4
Водещите новини! Ново споразумение или нови избори? Пребиха украински музикант във Варна. Нощта на „Оскарите“ (и още…)
© Getty Images/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 11 март   

 

Проучване на „Галъп интернешънъл“ показва, че 42% от анкетираните българите не биха се били за страната си, ако има война. Общо 30 на сто от тях биха се били, а останалите от запитаните у нас се колебаят и не знаят как да отговарят, съобщават от социологическата агенция.

Проучване: 42% от запитаните българи не биха се били за страната си, ако има война

***


Нови 57,9 млн. лева добавяме в София към инвестициите в училища и детски градини, този път по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2024-2027 на Министерство на образованието и науката. Това написа във фейсбук столичният кмет Васил Терзиев.

Васил Терзиев: Още 58 млн. лв. ще инвестираме в училища и детски градини

***


Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров свиква извънредно заседание този четвъртък (14.03.2024 г. от 10.00 часа) по темата за сигурността в София.

СОС ще заседава извънредно заради мигрантите

***


Мария Габриел: Много е важно да си дадем шанс

***


„Трябва да отбележим, че последните 9 месеца вие носихте цялата отговорност за управлението. Споразумяхте се с вашите партньори да имат един представител в Министерски съвет. Осигурихте си твърда подкрепа на ДПС за промените в Конституцията“. 

Това заяви държавният глава Румен Радев по време на консултациите за съставяне на правителство с „Продължаваме промяната – Демократична България“. 

Радев към ПП-ДБ: Склонни ли сте да подкрепите първия мандат на ГЕРБ или ще повторите сценария отпреди 9 месеца?

***


Тийнейджъри нападнаха известният украински музикант Кирил Роховец, по известен с псевдонима Орфи, в центъра на Варна. 19-годишният младеж твърди, че с нищо не е провокирал нападателите. Имало е множество удари - един от които в лицето, вследствие на което е бил счупен носът му.

Кирил Роховец бяга от войната в Украйна, търсейки по-спокойно и сигурно място.

„Мислех, че ще намеря сигурност в България, защото моите родители и приятелите ми казваха, че тук е безопасно за нас", сподели той в ефира на Нова телевизия.

В края на февруари обаче, докато се прибира към дома си, Орфи бива нападнат от двама тийнейджъри.

Тийнейджъри пребиха без причина украински музикант във Варна

***


Одеса отново е атакувана с дронове, чуха се силни експлозии

***


Посолството на Украйна във Ватикана напомни на Папа Франциск, че по време на Втората световна война никой не е предлагал започване на мирни преговори с Хитлер.

Реакцията на дипломатическата мисия идва след призива от миналата седмица, когато в интервю главата на римокатолическата църква призова Киев „да развее бялото знаме“ и да седне на масата за преговори с Русия.

Украйна към папата: Някой да е предлагал мирни преговори на Хитлер?

***


„Наистина се чудя какво си е мислил", каза снощи Бербок в интервю за германската обществена телевизия А Ер Де (ARD). „Не го разбирам", добави тя. Бербок припомни, че е видяла с очите си разрушенията, причинени от руската инвазия, в това число и последиците от нападението над детска градина, и подчерта случаите на отвличане на украински деца от Русия.

Бербок озадачена от коментарите на папа Франциск за войната в Украйна

***


Опасностите, свързани с изменението на климата, се увеличават и Европейският съюз не е подготвен да се справи с екстремните горещини, горските пожари и по-сериозните наводнения, предупреди в понеделник Европейската агенция по околна среда (ЕАОС), предаде ДПА

Европа не е готова за опасностите от изменението на климата

***


Драмата за създателя на атомната бомба "Опенхаймер" на режисьора Кристофър Нолан спечели седем награди "Оскар", включително и водещата за най-добър филм, съобщиха световните осведомителни агенции.

Останалите категории, в които "Опенхаймер" се наложи на наградите "Оскар", са за най-добър режисьор - Кристофър Нолан, най-добър актьор - Килиън Мърфи, актьор в поддържаща роля - Робърт Дауни Младши, оригинална музика, операторско майсторство, монтаж.

Драмата "Опенхаймер" спечели седем награди "Оскар"

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
839 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
бийте

2024.03.11 | 16:19

4
бийте украинската сган!!!

2024.03.11 | 15:47

3
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---->> use.my/man

2024.03.11 | 14:05

1
kakvo pravi usrainskiat bokluk vav varna a ne e na fronta za da se bie za gospodarite si kravari boi mu e malko
Наблюдател

2024.03.11 | 14:15

2
18 годишно момче е ти какво очакваш.Или си мислиш че всички подкрепят Зеленски

Добави коментар

Водещи новини