Спешни мерки срещу масовите сбивания искат от столични организации на заведенията

  • 11 март 2024 08:35

  • 874
  • 2
Спешни мерки срещу масовите сбивания искат от столични организации на заведенията
© БНТ

След серията инциденти в столицата, в Министерството на вътрешните работи ще се проведе среща между министър Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните и столични организации на заведенията, поискана от бранша с настояване за спешни мерки. Очаква се в срещата да участва и столичният кмет Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите.

Това съобщи по БНТ Атанас Димитров - председател на Регионалната структура на хотелиерската и ресторантската асоциация в София. Той беше категоричен, че исканията им не са политически.

Вътрешният министър на среща с ресторантьори в София

"Става въпрос за масовите сбивания на столичния булевард "Витоша" - съответно на 6 срещу 7 март и на 8 март. По тези случаи вече има и задържани като е установено, че не става въпрос за напрежение на расова основа. За нападението на бул. "Витоша" в сряда срещу четвъртък са арестувани двама чужди граждани, които не са мигранти, а конфликтът е от личен характер", посочи Атанас Димитров.

При втория случай от петък - с нападнати студенти от Великобритания е задържан 16-годишен български гражданин, който е известен на полицията за кражби и грабежи. От МВР още в събота засилиха полицейското присъствие в най-уязвимите райони на града. След засилване на проверките, само за денонощие са задържани над 100 души, но повечето от тях след това са освободени.

Последвайте канала на

Нора Виткова
874 2

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 04:59

2
❤️ Г­о­р­е­­­щ­­­и­ ­м­о­­м­и­ч­­е­­т­а­­ ­в­­и­­­ ­о­ч­­­а­­к­в­­­а­­т ­­­-­­ X­­­1­­8­.­­F­U­­N

2024.03.11 | 10:32

1
А аз искам спешни мерки с/ у заведенията

Добави коментар

Водещи новини