Водещите новини! Петков: Ако Бойко Борисов не иска Асен Василев да е министър, да дойде и да ми го каже в очите (и още…)

  • 08 март 2024 13:30

  • 1023
  • 3
Водещите новини! Петков: Ако Бойко Борисов не иска Асен Василев да е министър, да дойде и да ми го каже в очите (и още…)
© Pixabay/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 8 март   

 

Българската икономика се увеличава в реално изражения с 1,8% през 2023 г., което представлява забавяне на експанзията след икономически растеж с 3,9% през 2022 г., показват предварителни данни на Националния статистически институт, базирани на сумарните тримесечни данни.

Износът на стоки през периода октомври - декември 2023 г. се повишава с 1,4% спрямо третото тримесечие, но намалява с 1,9% спрямо година по-рано, докато вносът в края на миналата година нараства с 4,1% на тримесечна база, но се свива с 4,4% на годишна база.

НСИ: БВП на България нарасна с 1,8% през 2023 г.

***


„Тук искам да му направя едно предупреждение да спре да дава епитети. Вчера някой бил „послушко", днес някой бил „корумпиран", трети бил „лош“. Това не помага. Ние се държим с уважение към преговорния екип на ГЕРБ“. 

„Ние влизаме с конструктивен тон и ще го запазим. Но и той трябва да има малко дисциплина“. 

Петков изрази надежда, че Мария Габриел може да взима самостоятелни решения. 

„Ако Бойко Борисов не иска Асен Василев да е министър, да дойде и да ми го каже в очите“.

Петков скастри Борисов: Да спре да дава епитети, да прояви малко дисциплина

***


„В 18.00 ч. в събота ще започнат разговорите. Аз съм трогнат от поканите им, но моето разбиране е за премиер да води преговорите за кабинет, който може да ръководи“. 

„100% решението е оставено в ръцете на Мария Габриел. Тя ще работи с тези министри, тя ще носи отговорност и подписът под всяко решение ще е неин“.

Борисов с оферта: ГЕРБ взема всички министри, ПП-ДБ – външно министерство и регулаторите

***


Той е един от четиримата прокурори, разследвали дейността на Петьо Петров „Еврото“ през май м.г. Делото беше иззето от градската прокуратура, където го прекратиха.

Според колегите му от горната инстанция той е нарушил и не изпълнил служебните си задължения с цел да набави облага за бившия главен прокурор Иван Гешев (тогава все още действащ, бел. авт.) като не допусне да бъде изнесена информация срещу него в медийното пространство, както и с цел да причини вреди на Петьо Петров и доверения му човек Кристиян Христов.

Последният е служител на Пепи Еврото и беше формален собственик на отнетия от Илия Златанов асансьорен завод. През май м.г. Христов искаше да даде пресконференция в БТА, но по разпореждане на прокурор Сулев беше обявен за издирване и задържан от ГДБОП пред БТА. От показания на свидетели срещу Пепи Еврото става ясно, че Христов е негов служител и чест посетител в ресторант "Осемте джуджета".

Внесоха обвинение срещу прокурор Константин Сулев, замесен с Пепи Еврото

***


Българка Виолета Ангелова дава на папата свещ, за да запали факела на щафетата за мир на Sri Chinmoy Onenes-Home Peace Run, започнала на 6 март в Рим.

Българка дава на папата свещ, за да запали факела на щафета за мир

***


Синът на суданския президент Мохамед Фатах Рахман е бил тежко ранен при катастрофа в Анкара, предава телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Инцидентът е станал късно снощи, след като Рахман, който е управлявал мотоциклет, се е блъснал в автомобил пред него.

Синът на суданския президент е тежко ранен при катастрофа в Анкара

***


Мощна експлозия е избухнала в непосредствена близост до бензиностанция в Гърция. Взривът е възникнал вследствие на задействала се бомба. 

Бомба се взриви до бензиностанция в Гърция, избухнала е мощна експлозия

***


Украинският президент Володимир Зеленски е на посещение в Истанбул, където ще се срещне с турския си колега Реджеп Ердоган. Очаква се той да подчертае подкрепата за териториалната цялост, суверенитета и независимостта на Украйна, съобщи турски дипломатически източник.

Междувременно стана ясно, че Зеленски е съгласувал назначаването на бившия главнокомандващ на Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни за извънреден и пълномощен посланик във Великобритания. През февруари Зеленски смени Залужни след месеци на слухове за разногласия между двамата.

Зеленски ще се срещне в Истанбул с Реджеп Ердоган

***


Индийският премиер Нарендра Моди обеща днес на жените в страната повече права и възможности за реализация чрез инициативи в областта на образованието, предприемачеството, селското стопанство и други сфери, предаде ТАСС, цитирайки негово поздравително послание по случай Международния ден на жената.

Премиерът на Индия обеща на 8 март повече права и възможности на жените

***


Какво ли мислят техните…?

Рупърт Мърдок се сгоди, съобщи в. "Ню Йорк таймс"

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1023 3

Коментари 3

Добави коментар

2024.03.08 | 17:08

3
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---->> use.my/man

2024.03.08 | 13:38

1
Водещите новини! Петков: Ако Бойко Борисов не иска Асен Василев да е министър, да дойде и да ми го каже в очите КИРО Е ПРОСТО МОЧКО

2024.03.08 | 14:41

2
Дайте пълна власт на Киро до един щеви набута.

Добави коментар

Водещи новини