Проф. Оскар: София е град на толерантността и мъдростта

  • 08 март 2024 12:08

  • 195
  • 1
Проф. Оскар: София е град на толерантността и мъдростта
© Pexels

Походът на толерантността вече се превърна в традиция. С него отбелязваме годишнината от този толкова важен ден в нашата съвременна българска история – денят, в който почитаме паметта на всички знайни и незнайни спасители на близо 50 хил. български граждани от еврейски произход, както и отдаваме почит на тези, които загинаха в лагерите на смъртта. Това каза пред БНР проф. д-р Александър Оскар от организацията на евреите в България "Шалом".

"Не можем да приемаме по дефиниция, че българският народ е толерантен. Това дава възможност на хората с крайни възгледи да интоксикират все по-голяма част от българското общество. В това се крие важността на отбелязването на 10 март. Това е ден, в който трябва да се замислим за нашата отговорност – така, както нашите предшественици преди 81 години не са допуснали 50 хил. български евреи да бъдат депортирани, каква е нашата отговорност днес – да не допуснем нашето общество да бъде заразено и езикът на омразата да доминира около нас", коментира той.

Столичният кмет Васил Терзиев също ще се включи в събитието, посочи Оскар и добави, че така се дава знак, че София е град на толерантността и мъдростта.

"Няма място за език на омразата", категоричен бе той.

И подчерта, че в цяла Европа се наблюдава тревожна тенденция за увеличаване проявите на език на омразата, на антисемитизъм и краен национализъм. Същото се случва и в България, добави той, като отбеляза категоричната подкрепа на всички български институции към Израел и острото осъждане на терористичното нападение.

МВнР: България и нейният 80-годишен урок по толерантност

Походът на толерантността ще бъде 10 март. Събираме се пред базиликата "Св. София" след 10 часа, а символичният поход започва след 10.30 часа, посочи Александър Оскар. В 11 часа е церемонията на Паметника на спасението в градинката на Народното събрание.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
195 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.08 | 17:10

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---->> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини