Водещите новини! Денков: Прогнозите за фалит на държавата не се сбъднаха. Планират прекратяване издирването на изчезналата Ивана (и още…)

  • 06 март 2024 13:29

  • 1047
  • 6
Водещите новини! Денков: Прогнозите за фалит на държавата не се сбъднаха. Планират прекратяване издирването на изчезналата Ивана (и още…)
© Getty Images/бнт/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 6 март   

 

„С депозираната оставка отправям покана преговорите да започнат веднага. В следващите дни ще представим оценката на министрите в последните девет месеца“, заяви акад. Денков и допълни, че правителството ще продължи да изпълнява служебните си задължения до избирането на следващия състав на Министерски съвет.

Денков с равносметка за 9-те месеца управление пред НС: Прогнозите за фалит на държавата не се сбъднаха и няма да се сбъднат

***


Депутатите гласуваха и приеха оставката на кабинета „Денков“

***


След като парламентът прие оставката на правителството с премиер Николай Денков, на ход е президентът Румен Радев. 

Държавният глава трябва да проведе консултации с шестте парламентарно представени формации, преди да връчи първи проучвателен мандат за съставяне на кабинет на най-голямата група в 49-ото Народно събрание  – тази на ГЕРБ-СДС.

Румен Радев ще насрочи консултации за ново правителство

***


По думите на Иванов акад. Денков е станал министър-председател в едно „много трудно време“ и в период на „болезнено разделение“ в българското общество.

Партийният лидер посочи, че в момента не се вижда политическа алтернатива, защото няма политически идеи, а вместо това има „леене на най-примитивна материя“ от страна на опозицията в парламента.

Христо Иванов: На акад. Денков му се падна да бъде премиер в едно много трудно време

***


„Простотията, зависимостта от други държави, подвикванията, наглите изказвания вече не са част от българския народ. Шоутата със сексуални комплекси вече са извън очакванията на българския народ. Това ще ви маргинализира още повече“, обърна се Кирил Петков към „Има такъв народ".

Кирил Петков в остър сблъсък с ИТН и БСП в парламента

***


Само полицаи участват в 14-я ден от издирването на Ивана Георгиева от Дупница. 

В понеделник ще бъде взето решение докога ще продължи търсенето на 17-годишното момиче, предава БНР.

В Дупница и района се коментира издирването да бъде прекратено.

14 дни издирват Ивана, Кризисният щаб решава дали да продължи

***


Прокуратурата поиска потвърждаване на тежката присъда на Георги Семерджиев. Той е осъден за тежката катастрофа на бул. „Черни връх“, при която загинаха две момичета.

За престъплението Софийският градски съд призна за виновен Георги Семерджиев и го осъди на 20 години затвор, припомня БТА. 

Прокуратурата поиска потвърждаване на присъдата от 20 години затвор за Георги Семерджиев

***


Съдът заличи от списъка със свидетели мистериозната жена, която според защитната теза на Георги Семерджиев, е шофирала джипа му във фаталната нощ на 5 юли 2022 г.

И днес въпросната жена не се яви пред съда. Според магистратите защитата на подсъдимия е имала многократни възможности да я осигури като свидетел, но това не се е случило. Започнаха пледоариите.

Съдът заличи от свидетелите мистериозната жена по делото "Семерджиев"

***


Директорът на агенцията за атомната енергия на ООН пристигна в Русия за разговори относно ядрената безопасност в Украйна, където най-голямата атомна електроцентрала в Европа е изложена на риск на фона на бушуващата война. Това предаде Асошиейтед прес.

Ръководителят на МААЕ Рафаел Гроси е пристигнал в град Сочи. Там той ще проведе среща с руският президент Владимир Путин.

Гроси посети електроцентрала Запорожка през февруари като част от усилията на МААЕ за предотвратяване на ядрена катастрофа на фона на продължаващите военни действия. Тогава той се срещна и с президента на Украйна Володимир Зеленски.

Шефът на МААЕ пристигна в Русия заради ситуацията около Запорожката АЕЦ

***


„Трябва да отидем до избирателната секция в един ден и в един час: 17 март в 12:00 ч. Какво да правим след това? Можете да изберете. Можете да гласувате за всеки кандидат, освен за Путин.

Юлия Навалная призова руснаците да протестират в изборния ден

***


Президентът на САЩ Джо Байдън и бившият държавен глава Доналд Тръмп постигнаха очаквани победи във вътрешнопартийните избори за претенденти за Белия дом в Демократическата и Републиканската партии по време на така наречения Супервторник  в редица щати, проправяйки пътя за историческо повторение на сблъсъка между тях от предишните избори, предаде Ройтерс.

Тръмп спечели гласовете на републиканците в повече от десет щата - включително в Калифорния и Тексас и се справи с предизвикателството от страна на бившата представителка на САЩ в ООН Ники Хейли, която бе единственият останал негов съперник за номинацията на републиканците. След днешните резултати Хейли вече няма реален шанс да спечели номинацията.

Доналд Тръмп и Джо Байдън са победители в Супервторника

***


Това е третият случай, по който 75-годишния актьор е следствен. Срещу него бяха повдигнати обвинения през 2020 г. за изнасилване и сексуално посегателство над актрисата Шарлот Арнулд.

Започна и разследване след жалбата на асистентка, която го обвини в сексуално посегателство през 2014 г. 

Стартира ново разследване срещу Жерар Депардийо за сексуално посегателство

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1047 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2024.05.25 | 09:20

6
❤️ Г­­о­­р­­­е­щ­­и­­ ­­­м­о­м­­и­ч­е­­т­­а­­­ ­в­и­­ ­­­о­­­ч­­­а­к­в­­­а­т ­­-­­­ X­­­1­­8­.­­F­­­U­­N

2024.03.06 | 20:24

5
78% от мъжете биха иcкали да подобрят ceкcyалния си живoт, ако сте сpед тях, тpябва да oпитате тoва---> use.my/man

2024.03.06 | 16:43

4
Някой може да знае нещо,обявете награда.
ФАЛИТ.НЕ

2024.03.06 | 14:33

3
АМА.РАЗПРОДАДЕНА.ДА

2024.03.06 | 13:48

2
78% от мъжете биха искали да подобрят сексуалния си живот, ако сте сред тях, трябва да опитате това--->> use.my/man

2024.03.06 | 13:48

1
78% от мъжете биха искали да подобрят сексуалния си живот, ако сте сред тях, трябва да опитате това---> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини