Празнично мотошествие в Бургас

  • 03 март 2024 13:10

  • 460
  • 1
Празнично мотошествие в Бургас
© Булфото архив

В Бургас традиционното "Българовско шествие" отново събра стотици под родните трибагреници за 3 март. Проявата се организира за 7-а година.

Стартът беше даден от Морската гара с атрактивни изпълнения, след което автомобили и мотори от цялата страна преминаха по централните улици на Бургас, предава БНТ.

Шествието е в името на вечните герои, загинали за Освобождението на България, затова техните портрети предвождаха колоната.

Крайната точка е църквата в Българово, където по време на Освобождението са избити 400 християни.

Пламен Карашев, организатор на шествието: "Тук няма човек, който да не носи България в сърцето си. За това казва, че Българовско шествие е една изключителна общност, в която ние изцяло изповядваме в семействата си любов към българското и родното. Това е начин на възпитание, начин на мислене, начин на живот. В програмата вече участват цели семейства от децата до техните родители."

Проведе се военен ритуал по издигане на националното знаме в София

Мариян Иванов-Маркъс, моторист: "Тръпката е невероятна, че има национална гордост в тези хора, които искат да почетат загиналите за свободата на България."

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
460 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.03 | 16:23

1
Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност. Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват.----> shout.to/keto

Добави коментар

Водещи новини