„Нинова размаха документ“, епизод N-ти. Сагата продължава

  • 01 март 2024 16:49

  • 3189
  • 0
„Нинова размаха документ“, епизод N-ти. Сагата продължава
© Novini.bg

Новините от типа: „Нинова размаха документ и заяви: Европа ни изпраща убийци и изнасилвачи от Сирия и Афганистан“ вече станаха като въздуха и водата за всяко живо същество; като българо-съветската дружба за копейките. 

Не може седмица да мине без тях. 

Нинова бори джендъра, Нинова бори криминалните бежанци, Нинова бори лошото настроение в петък…

Да измислим някаква награда да ѝ дадем – нещо почетно, за „цялостно творчество“. Нещо златно – като Оскар, и навито – като… сладоледче. Златен курнел. 

Ако трябва да гледаме на нещата сериозно (което ни е все по-трудно, когато става дума за Ким Чен Курнел), то трябва да се замислим кое ни плаши повече: 1. Не разбира за какво говори; 2. Не знае за какво говори; 3. Знае и разбира, но лъже. 

И трите опции са еднакво плашещи, ако са верни. Можем само да се надяваме, че е някаква неподозирана четвърта точка, която е нещо велико и разумно. 

Наистина не знам от кое ме е страх повече: един от водещите политици, определящи дневния ред на държавата и водеща стотици хиляди последователи, да не разбира какво говори; или да разбира, но да лъже. 

Ето ви показно по манипулации от пожизнения шеф на столетниците. 

Германия репатрира някакви мигранти. 18 човека. Според копейките тези 18 човека ще залеят България, но това е друга тема. 

На Нинова явно ѝ се струва малко това като сила на посланието и „добавя“. 

Откъде взима, за да „добави“? Ето откъде: на същия самолет германците качват и шестима българи, криминално-проявени и съдени, за да ни ги върнат. Да повторим: българи. 

Значи: 18 мигранти и шестима криминални българи. 

Нинова „размахва документ“, в който явно пишело, че Германия ни праща криминално-проявени мигранти. Смесва пътниците и прави една хубава селска яхния (внимавайте с кой се качвате в самолет, утре кой знае какво може да каже за вас; особено, ако се качите на самолет с женския шведски отбор по волейбол, може да излезе, че сте висока, руса шведка). 

Не бе, сериозно… как взимаш 1. криминално-проявени българи и 2. мигранти на един самолет и от тях правиш „криминално-проявени мигранти“? Каква е тая фантазия, какъв е тоя полет на мисълта? 

Не, не, слушайте, слушайте: 

„Българското правителство и това мнозинство превръщат България в наказателна колония за престъпници, убийци, изнасилвачи и перачи на пари. Това съобщи пред журналисти в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова и, за да илюстрира тезата си, тя показа документ на немски език. По думите ѝ всеки може да го види на интернет страницата на Баварската държавна служба по убежищата и репатрациите.

Тя посочи, че в официалния документ пише, че на 8 февруари 2024 г. от летището в Мюнхен за София са излетели и пристигнали 21 души.

„Сред репатрираните бяха шестима души (***тук „пропуска" информацията, че това са българите***), които бяха осъдени за убийство, непредумишлено убийство, нанасяне на тежка телесна повреда, сексуални престъпления, грабежи и пране на пари“, цитира Нинова абзац от документа“.

Та, уважаеми зрители… Нинова:

А.) не знае (демек, липсва ѝ елементарно четене с разбиране);
Б.) лъже?

Аз лично залагам на „лъже“, но това си е мой проблем, за вас – не знам. 

И ето как това започва да мирише на материал със заглавие (което, признавам си, обмислях) „Нинова vs. истината“. 

Много, МНОГО показателни са думите: „всеки може да го види на интернет страницата на Баварската държавна служба по убежищата и репатрациите“…

… това е основен похват в манипулационните стратегии за плоскомозъчни, моля ви, не се хващайте на нещо толкова нефелно. 

Тя знае, че повечето от нас не разбираме немски. Тя знае, че повечето от нас ще си кажат: е, щом е нещо ТОЛКОВА явно, на такова явно място, няма да посмее да лъже. И тя лъже (волно или неволно). 

И ето така – никой НЕ ПРОВЕРЯВА. И всеки си мисли, че е истина, щото… то нали е на „страницата на Баварската държавна служба по убежищата и репатрациите“…

„Нинова vs. истината“. 

Можете ли да си направите сметката Нинова КАК чете документи и какво разбира от тях? Или какво иска да ни накара ние да „разбираме“. 

Как можем да сме сигурни, че досега не е имало N-найсет други подобни случая, когато истината е била така представена? Не сериозно, как?

И как да сме сигурни занапред? 

Вижте още от витиеватия ѝ изказ по темата с „престъпниците мигранти“, които се оказаха българи:

Срещу половинчатия и почти никакъв Шенген са поели ангажимент България да се превърне В ЦЕНТЪР НА ПРЕСТЪПНИЦИ (е-ха-а-а-а! ШОГ!БОНБА!!11!!1). Изникват много въпроси – къде в България се намират сега тези хора, защото те би трябвало да са в затвора, щом Германия твърди, че са осъдени. Вероятно се разхождат измежду нас по българските улици. Никой не дава смислен отговор, Денков отрича и казва, че всявам страхове“.

Кое не е така? Имам предвид – всяването на страхове. 

Не смогваме бе, не смогваме да пишем сатира толкова бързо, колкото вие творите „сериозни“ новини. 

Ето я „новината“ на Нинова:

Нинова размаха документ и заяви: Европа ни изпраща убийци и изнасилвачи от Сирия и Афганистан

Ето го и отговорът ¯\_(ツ)_/¯

Калин Стоянов за върнатите бежанци "престъпници": Те са българи и са с изтърпени присъди

_____________________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

 

Последвайте канала на

Александър Томов
3189 0

Свързани новини

Водещи новини