"Овча купел": Дават се милиони за улици, а се превръщат в паркинги?

  • 29 февруари 2024 09:34

  • 468
  • 3
"Овча купел": Дават се милиони за улици, а се превръщат в паркинги?
© Novini.bg/ Canva

"Овча купел" е бързо развиващ се район, притегателен център за младите хора. Трябва да се работи по подобряване на уличната инфраструктура. Минералните бани в "Княжево", "Овча купел" и в "Горна баня" могат да станат центрове за СПА и рекреационни процедури на гражданите и ще са особено подходящи за използване, ако Витоша стане място и за повече летни спортове.

Това изтъкна пред БНР-Радио София Веселин Кръстев, основател на ФБ групата "Заедно за Овча купел".

Десетки разбити коли в столичен квартал

По думите му Южната дъга е от изключително значение за целия град, но трябва да се прецени кои булеварди към Околовръстния път да са скоростни. Вътрешнокварталните улици в района са в отчайващо състояние.

Проблемът с местата за паркирани става все по-остър.

Не е целесъобразно да се дават милиони за нова улична инфраструктура, която след това да се превръща в паркинг, смята Кръстев:

"Изграждаме нова улица, но когато се паркират автомобили от едната страна артерийката се запушва наполовина. Терени има, начини има, пари трябва да се намерят, но няма воля. Ние, гражданите ще следим какво и как се случва и ще реагираме."

Хубавото е, че в ПУП (Подробния устройствен план) има заложен терен за общински културен институт на бул. "Монтевидео". Това е от изключителна важност и ще се борим да се осъществи, допълни с категоричен тон Веселин Кръстев.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
468 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.02.29 | 09:48

3
Къде изчезват милионите от синя и зелена зона? Нали щяха да строят многоетажни паркинги с тях. Оглушително мълчание.
Гражданин на Овчакупел

2024.02.29 | 09:47

2
Защо обяснявате глупости , с вашата инфраструктура ул. Народно хоро е разкопана и недовършена от 1 година , така дигнахте тротоарите и не положихте финалния асфалт ,че хората не могат да си паркират автомобилите в къщите. Елате да ви видиме Вие как ще преминете 60 сантиметровият бордюр за да си вкарата автомобила в двора на вашето паркомясто. Да не говоря ,че от вчера новоположеният асфалт с инфраструктурата за милиони която стои недовършена от октомври месец сте я нарязали на швеицарско сирене и правите ремонти на ремотните. Тия PR интервюта ни ги спестете!

2024.02.29 | 09:44

1
Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук----> use.my/medinfo

Добави коментар

Водещи новини