След контролиранто изпускане на язовир "Огоста", започва ремонт на стената

  • 27 февруари 2024 16:49

  • 1928
  • 2
След контролиранто изпускане на язовир "Огоста", започва ремонт на стената
© pixabay

Изпускат контролирано язовир "Огоста" в Монтана. Мярката е превантивна. Очаква се и стартиране на ремонт на стената.

По 3 см на ден спада нивото на язовира. В момента в него има 270 млн. кубически метра свободен обем. Нивото е 13 метра под кота преливник, съобщи областният управител Ивайло Антонов. 

Общият обем на водоема е 505 млн. куб. метра вода, в момента нивото е много под половината и се държи ниско заради "очаквани пролетни дъждове и влизане на по-голямо количество вода в язовира". 

Министър Богданов: Язовир „Огоста“ трябва да бъде ремонтиран приоритетно

На 14 февруари от министерството на икономиката съобщиха, че стената на язовира трябва да бъде ремонтирана приоритетно в спешен порядък, като старт на дейностите трябва да се даде до края на март.

"Предприемаме реални действия, за да няма риск при всеки по-силен дъжд", подчерта тогава в прессъобщението министърът на икономиката Богдан Богданов.

Заради обилните валежи през юни миналата година десетки къщи и имоти на хората останаха под вода, а нанесените щети в Монтана, Берковица и други населени места в региона бяха за милиони левове. Тогава лично премиерът академик Николай Денков се запозна със ситуацията в област Монтана. 

Последвайте канала на

Калина Христова
1928 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.02.27 | 18:55

2
Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук----> use.my/medinfo
22222

2024.02.27 | 17:13

1
Къде потънаха 500-те милиона лева за спешен ремонт на язовирите, отпуснати от правителството през 2018 г. на Държавната консолидационна компания

Добави коментар

Водещи новини