Водещите новини! Денков пристигна в Украйна, за да потвърди подкрепата на страната ни. БСП vs. БСП – епизод пореден (и още…)

  • 26 февруари 2024 13:21

  • 516
  • 0
Водещите новини! Денков пристигна в Украйна, за да потвърди подкрепата на страната ни. БСП vs. БСП – епизод пореден (и още…)
© Getty Images/МС/NovaTV/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 26 февруари   

 

Българската подкрепа за Украйна, две години след безмилостната агресия на Кремъл, ще изрази в Киев премиерът Николай Денков.

Министър-председателят пристигна в украинската столица тази сутрин, за да подчертае, че правителството ни стои твърдо на страната на справедливостта и ще продължи да отстоява независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна.

България е част от усилията на Европейския съюз, НАТО и международната демократична общност в подкрепа на Украйна.

Денков пристигна в Украйна, за да потвърди подкрепата на страната ни две години след руската агресия

***


На 2 януари балистична ракета е поразила осеметажна жилищна сграда, като са нанесени щети по домовете на 321 семейства. В атаката са загинали мъж и жена. Седем апартамента са напълно унищожени. Вследствие на масираната атака по украинската столица с ракети и дронове са възникнали пожари и разрушения в девет района, посочват от Министерския съвет. 

Премиерът Денков разгледа разрушен от руски обстрел жилищен блок в Киев

***


„Иранците поставят акценти върху шиитските малцинства по целия ислямски свят. Русия прави това с политически партии и отделни интелектуалци, които мобилизират подобен тип кръгове на своя територия”, поясни той. Според него вероятно в Украйна съществува най-голямата „пета колона" (израз, превърнал се в синоним на предателство отвътре, бел. ред.).

Чуков за войната в Украйна: Русия има същата тактика като Иран

***


Руски войници са разстреляли седем украински военнопленници край Бахмут, предаде ДПА, като цитира изявления на официални представители на украинските власти.

Екзекуцията е била извършена в събота близо до превзетия от Русия град Бахмут в източната част на Донбас, съобщи снощи в „Телеграм" украинският комисар по правата на човека Дмитро Лубинец. 

Той се позова на видеозапис, на който се вижда как украинските войници се предават „с вдигнати ръце".

„Руснаците е трябвало да ги вземат в плен, но вместо това са ги разстреляли безмилостно", каза той. "Подобна екзекуция е военно престъпление", добави Лубинец.

Този случай трябва да бъде регистриран като поредно нарушение на международното хуманитарно право от страна на руските сили, подчерта той, пише БТА.

Руски войници са екзекутирали седем украински военнопленници край Бахмут

***


БСП vs. БСП… епизод пореден…

Следва саботаж на европейските избори от страна на част от най-тясното ръководство на партията, тъй като в момента се опитват да вкарат цялата градска организация във вътрешнопартийни избори и служебно назначаване на председатели на районни съвети. По този начин ще се обезглави градската организация".

Това заяви председателят на БСП-София Иван Таков в ефира на „Здравей, България".

Градската организация на БСП, аз и председателите на районни съвети в столицата не водим войни с партията. Това трябва да е ясно. Заседанието, което се проведе в неделя, нямаше кворум.

Една минута преди крайния срок, в който трябваше да се обяви липсата на кворум, дадоха началото на заседанието”, посочи той. 

И подчерта, че има системно нарушаване на правилника на Националния съвет от хората, които са призвани да го пазят.

Таков: Следва саботаж на европейските избори от страна на ръководството на БСП

***


Бих се извинил на председателите на районните организации, защото прекратяването на техните мандати идва няколко месеца преди изтичането им, но просто уставът е такъв". Това заяви депутатът от БСП Кристиан Вигенин в студиото на „Твоят ден” по NOVA NEWS по повод решението на левицата за смяната на ръководството в София.

По думите му решението на общинските съветници в столицата да гласуват за председател и да участват в комисии е било в разрез с политиката на БСП. „Прегърнаха се с ГЕРБ и си поделиха председателските места в комисиите”, заяви депутатът.

Вигенин за общинските съветници на БСП в СОС: Прегърнаха се с ГЕРБ

***


За €-скептици и копейка-носталгици

Хърватия е последната държава, която се присъедини към Еврозоната.

Сега след приемането на еврото външният дълг е спаднал удивително много, разходите са на нивото на останалите страни, а кредитите за домакинства дори са на по-добри нива от другите държави.

Според данните еврото не е повлияло на цените на стоките, а доходите са се увеличили и така жизненият стандарт е нараснал, като през 2024 година се предполага, че това ще продължи.

Плюсовете за Хърватия след приемането на еврото: доходите скачат, цените - не, а пък лихвите падат

***


„Лихвените проценти у нас за държавните облигации са по-ниски от Унгария и Полша, и това се дължи на приемането на еврото“.

Управителят на Хърватската народна банка представи ползите от приемането на еврото в страната

***


Безнаказаното насилие в страната, в която УЖ има закон срещу насилието над животни, продължава…

Необезпокоявани, насилниците се чувстват недосегаеми от закона. В резултат – вижте новините и колко нови и нови случаи на насилие срещу хора изникнаха. 

Те са започнали от някъде…

„Кучето беше облято в кръв. Собственикът му ми каза, че го е ухапало и затова му е причинил това. Взех животното и го отнесох в клиника”, разказа Кадир Емин пред Нова тв.

„Бях свидетел на насилието. Кучето се отскубна и бягаше по странен начин. Когато се приближих към портата, видях видимо пиян мъж. Имаше кръв по ръцете. Той ми каза същото – че кучето го е ухапало и затова го е пребил. Не каза обаче нещата, които се е опитал да му направи и че кучето просто се е защитило”, живееща в района.

Законът (УЖ) предвижда от 1 до 4 години затвор и глоба от 1000 до 5000 лв.

Стопанин преби домашното си куче

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
516 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини