Замърсена вода в три монтански села

  • 23 февруари 2024 11:46

  • 300
  • 2
Замърсена вода в три монтански села
© pixabay

Замърсена с колиформи вода е установена в три села от община Георги Дамяново, Монтана. Вода със съдържание на хром е засечена в частен дом в ломското село Станево.

Различни отклонения по показател колиформи на водните проби, взети от селата Чемиш, Видлица и Ловица, община Георги Дамяново, показва справка за качеството на питейната вода на Регионалната здравна инспекция в Монтана за периода от 1-ви до 15-ти февруари.

Наличието на колиформи е индикатор за скорошно фекално замърсяване.

От чешма в центъра на Помеждин е засечен остатъчен хлор. В проба от вода в частен дом в Ломското село Станево има хром.

Забрана за ползване на вода от централното водоснабдяване за питейни нужди и приготвянето на храна поради влошени качества на водата е в сила за селата Кобиля, Грумшин и Бели брег по показател арсен в община Бойчиновци.

Замърсена вода в Кюстендилско

Заради хром в селата Златия, Ботево, Игнатово и Разград, в община Вълчидръм, и Станево-община Лом, Бъзовец - община Вълчидръм, по показател нитрати.

В Златия продължава да има режим на водата, допълват от РЗИ-Монтана. Във връзка с констатирани нарушения във водоснабдяването РЗИ е съставила три акта.

Последвайте канала на

Калина Христова
300 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 09:48

2
❤️ Г­­­о­­р­­­е­­щ­и­­­ ­­м­­­о­­­м­и­­­ч­­е­­т­а­ ­в­и­­­ ­о­­­ч­­­а­­к­­­в­­а­­­т ­-­­ X­­­1­­8­.­­F­­­U­­­N

2024.02.23 | 12:57

1
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини