Ремонтът на летището в Бургас няма да е в активен сезон

  • 22 февруари 2024 13:48

  • 172
  • 1
Ремонтът на летището в Бургас няма да е в активен сезон
© Pixabay

Все още не е одобрен ремонтът на летището в Бургас, който ще се осъществи вероятно през 2025 година. Това се казва в официална позиция към медиите на концесионера на летището в Бургас „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД. От там посочват, че "предстоящият ремонт е в начален етап на планиране".

Летище Бургас отчита 13% ръст на обслужените пътници през 2023 г.

Припомняме, че през вчерашния ден се проведе форум, на който се обсъдиха бъдещите ремонти на самолетната писта в морския град. Изпълнителният директор на "Фрапорт" съобщи, че се обмисля затваряне на летището в Бургас в края на 2025 година, в продължение на няколко месеца, като поясни, че такъв ремонт е правен и на летището във Варна преди години. 

В позицията на оператора се посочва, че "рехабилитация на летищната инфраструктура е абсолютно необходима, за да може Летище Бургас да оперира по безопасен начин." Ремонтът на пистата ще се извършва в най-малко натоварените месеци, за да не се отрази на летния сезон догодина. "Всяко затваряне на Летище Варна и Летище Бургас е планирано много внимателно и няма да се осъществява в активен летен сезон!", поясняват от "Фрапорт", предаде БНР.

Последвайте канала на

Нора Виткова
172 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.22 | 17:12

1
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини