Водещите новини! Мафиот се опитал да продаде плутоний и уран на Иран. Байдън нарече Путин „луд“. Руски посланици се обясняват за Навални (и още…)

  • 22 февруари 2024 13:27

  • 1238
  • 5
Водещите новини! Мафиот се опитал да продаде плутоний и уран на Иран. Байдън нарече Путин „луд“. Руски посланици се обясняват за Навални (и още…)
© Getty Images/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 22 февруари   

 

Канада стана поредната държава, извикала посланика на Русия заради смъртта на руския опозиционер Алексей Навални в наказателна колония в Арктика, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

И Канада извика руския посланик заради смъртта на Навални, поиска пълното ѝ разследване

***


„България трябваше да привика посланика на Русия заради смъртта на Навални. Имаме повече основания дори от други държави – защото у нас стана отровителство и на наша територия са провеждани операции на РФ за действия в Европа. 

Страната ни е като опитен терен за руските спецслужби, за терористични актове, които да отиват навътре в континента. 

Имаме взривяване на складове и отравяне на български граждани – казуси, по които още няма заключения. 

Руските собствености у нас трябва да бъдат отвоювани“. 

Това заяви дипломатът Елена Поптодорова в ефира на предаването „Твоят ден" по NOVA NEWS.

Поптодорова: България трябваше да привика посланика на Русия заради смъртта на Навални

***


Американският президент Джо Байдън е нарекъл руския държавен глава Владимир Путин „луд кучи син“ (в оригинал crazy SOB, абревиатурата, използвана от Байдън - бел. ред.) по време на прием в Сан Франциско, щата Калифорния, за набиране на средства за предизборната си кампания, предаде Ройтерс.

Освен това Байдън предупреди, че винаги съществува ядрена заплаха, но значимата заплаха за човечеството си остава климатът.

„Това е последната екзистенциална заплаха – климатът. Ние имаме един луд кучи син като този човек Путин и други и винаги трябва да се притесняваме от ядрен конфликт. Но съществената заплаха за човечеството е климатът“, е заявил американският президент в тесен кръг от финансови благодетели според Ройтерс.

Ройтерс: Байдън нарече Путин "луд"

***


„Бос на японската мафия Якудза е направил опит да продаде плутоний и уран на Иран", предаде Скайнюз

„Според данни на правосъдното министерство на САЩ 60-годишният Такеши Ебисава, който се намира в затвор в Ню Йорк, е придобил радиоактивни материали в Тайланд. Той е написал имейл на американски агент под прикритите. В писмото си Такеши Ебисава е предложил от името на фиктивна компания да продаде 50 тона уран и плутоний на обща стойност 58 милиона щатски долара", добави британската информационна агенция.

САЩ: Бос на Якудза се е опитал да продаде плутоний и уран на Иран

***


Кметът на Киев Виталий Кличко заяви, че оценява досегашната германска военна помощ за Украйна, но каза, че вече е време канцлерът Олаф Шолц да изпрати на страната му ракети с голям обсег, предаде ДПА.

Кметът на Киев призова Германия да изпрати на Украйна ракети с голям обсег

***


Кметът на София Васил Терзиев предлага улици в столицата да носят имената на руския опозиционер Алексей Навални и българският юрист и университетски преподавател Кристиан Таков. 

На въпрос дали ул. „Граф Игнатиев" ще бъде прекръстена на „Алексей Навални", Терзиев отговори лаконично, като не изключи подобна възможност, предава Нова. 

Думите на кмета дойдоха минути след края на заседанието на Столичния общински съвет.

Улици в София ще носят имената на Навални и Кристиан Таков?

***


„Решихме да направим съвсем отворена, открита, публична позиция, с която да приканим колегите от ГЕРБ или да седнат да работят по нашия документ, или да предложат друг документ, но да започнем да говорим за реалните неща“. 

Това заяви пред журналисти в парламента съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Петков: Колегите да се върнат на масата, на никой не му трябват избори – това е ясно

***


„Нормално е, когато се инициира политическо обсъждане по важни въпроси, то да започне с челен сблъсък на идеи, много емоции и усещане за безизходица. 

Нормално е и след първия сблъсък страните да седнат на масата за преговорите и да намерят общите механизми и решения, които да постигнат набелязаните общи цели“. 

Това заяви премиерът акад. Николай Денков преди днешното заседание на Министерски съвет.

Денков: Хората очакват от нас работещи решения, за да продължим напред с реформите

***


Депутатите приеха окончателно промените в Закона за насърчаване на инвестициите

***


Стана ясно, че според експертизата ДНК на Семерджиев не е открито по изследвани предмети. Сред тях е въздушната възглавница на автомобила.

Това, което научихме е, че жената заявила, че по време на катастрофата не е шофирала тя, но по нейни думи не е шофирал и Семерджиев.

След разпита стана ясно, че обвинението иска съдът да сезира Районната прокуратура за лъжесвидетелстване. Точната причина не стана ясна.

Искането обаче беше отхвърлено.

В колата на Семерджиев: Не е открито ДНК по изследвани предмети

***


Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън изрази днес несъгласието си с бразилския президент Луиз Инасио Лула да Силва във връзка с оценката му на събитията в ивицата Газа, заявиха пред АФП източници от американския Държавен департамент.

Антъни Блинкън изрази несъгласие с оценката на бразилския президент за събитията в ивицата Газа

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1238 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.02.22 | 16:41

2
Крайно време е Джо да бъде вързан в усмирителна риза и изпратен в пансион за душевно болни старци!
БРАВО ДЖО

2024.02.22 | 21:38

5
Байдън се изхрачи в рашисткия сурат на изрода п.уткин пред целия свят. путята е за лудница барабар с те,бе болшевишки циклофренико!

2024.02.22 | 17:13

4
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

2024.02.22 | 17:12

3
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone
Емѝ...МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ- АТИЛА - ПСИХОТО

2024.02.22 | 16:13

1
Елеkmра, баба гицка, Хан Крум, Гочо Булгара,Наде,жда Дойчева,Много грозен циганин76,ШИБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ,Nazi SS, Ukraina 55,Просто човек , Литекс- София, рашка говняшка,п.у.т.к.и.н к.а.п.у.т ...това СЪМ АЗ ПОБЪРКАНИЯ ИБАН ШИЗОФРЕНИК от ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...

Добави коментар

Водещи новини