Водещите новини! „Възраждане“ посетили Москва, Костадинов чете „Российская газета“, докато ПП-ДБ четат декларация за смъртта на Навални (и още…)

  • 21 февруари 2024 13:37

  • 1325
  • 4
Водещите новини! „Възраждане“ посетили Москва, Костадинов чете „Российская газета“, докато ПП-ДБ четат декларация за смъртта на Навални (и още…)
© Getty Images/Facebook/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 21 февруари   

 

„В интерес на обществото ни е да разбере, че инвестициите в сигурността са фундаментални за функционирането на всички социално- икономически сфери. Колективната отбрана е най-ефективният механизъм, позволяващ справедливо разпределение на тежестите между съюзниците и осигуряващ устойчиво развитие на страните-членки“.

Адмирал Ефтимов: Демократичният свят е изправен пред най-опасната и непредвидима среда за сигурност

***


Лидерът на „Възраждане" Костадин Костадинов публикува интересен кадър във фейсбук, който изтри минути по-късно. 

Докато колегата му от „Продължаваме промяната" – „Демократична България" Никола Минчев чете декларация по повод смъртта на руския опозиционер Алексей Навални, Костадинов разлиства вестник „Российская газета". Вестникът най-вероятно е закупен при визитата на партията в Москва през изминалата седмица.

Костадинов разлиства "Российская газета", докато ПП-ДБ четат декларация за смъртта на Навални

***


„Взехме участие във Форума за свобода на нациите, на който се коментираше борбата със съвременните форми на неоколониализма“.

Делегация на партията беше в Москва миналата седмица по покана на управляващата партия "Единна Русия".

От "Възраждане" разкриха подробности за визитата в Москва

***


ЕС постигна съгласие за въвеждане на допълнителни санкции срещу Русия заради войната в Украйна, съобщи Белгийското председателство на Съвета на ЕС с уточнението, че мерките ще влязат в сила до 24 февруари, предаде БТА.

ЕС одобри допълнителни санкции срещу Русия

***


През 2024 г. Съединените щати ще обучат 12 пилоти от украинските въоръжени сили да летят на изтребители F-16.  Това съобщи CNN.

През 2024 г. САЩ ще обучат 12 украински пилоти да летят на F-16

***

„Руският опозиционер Алексей Навални най-вероятно е убит с удар в сърцето", написа британският в. "Дейли мейл".

По думите на руския дисидент и правозащитник Владимир Осечкин за ликвидирането на критика на Владимир Путин е била използвана техника, разработена от КГБ.

Алексей Навални е убит с удар в сърцето?

***


Главното управление на МВР на Москва издаде заповед да се идентифицират всички, които полагат цветя в памет на внезапно починалия 47-годишен опозиционер Алексей Навални, предаде NOVA.

Копие от съответното нареждане бе споделено в социалната мрежа Х от ръководителя на проекта "Идите лесом“ Григорий Свердлин.

От документа става ясно, че от 17 февруари полицейските служители се задължават да установят денонощен пост на два паметника на жертвите на политическите репресии, за да идентифицират всички, които носят цветя.

Москва разпореди да се открият всички, които полагат цветя в памет на Навални

***


„Засега изключвам възможността руските власти да са били наистина изненадани от смъртта на Алексей Навални“ – това каза българският разследващ журналист от „Белингкат“ Христо Грозев в интервю за рускоезичното издание „Медуза“. Той вече е започнал да разследва смъртта на руския опозиционер.

Христо Грозев ще разследва смъртта на Навални: Руските власти със сигурност не са били изненадани

***


Внасяме законопроект, с който казваме, че всяка индексация и повишение на цената от страна на мобилен оператор е основание гражданите и фирмите да прекратят договора без неустойки. Това е тема, дискутира от години. Никога не е правено. Хората казват, че няма държава и че никой не им защитава интересите. Това решение го взехме като ПП-ДБ и законопроект за това ще бъде внесен днес. Това заяви Мартин Димитров от „Продължаваме промяната“-„Демократична България“ пред медии.

ПП-ДБ внасят законопроект за мобилните оператори: Всеки ще може да се откаже от договора си без неустойки

***


Готов е Оздравителният план на СПТО - Столично предприятие за третиране на отпадъци. Целта на плана е да бъдат възстановени напълно нормалната работа на предприятието и да се произвежда продукт с качествени показатели, така както заводът за третиране на отпадъци е проектиран, написа във фейсбук кметът на София Васил Терзиев. 

Терзиев: Готови са мерките за Завода за боклук, въпреки похарчените 114 млн. лв. - 2/3 от машините са за ремонт

***


„Проектът за меморандум днес беше изпратен официално до техния зам.-председател на групата. 

Отделно можем да го връчим и на ръка. 

Аз разбрах, че той е прочел първите два реда. Всъщност по-важната част е в следващата страница“.

Кирил Петков: Меморандумът не е ултиматум, Борисов да прояви смелост

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1325 4

Коментари 4

Добави коментар

2024.02.21 | 19:30

4
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone
Ванко

2024.02.21 | 17:18

3
спрете да му павите реклама на тоя боклук, ставате съучастници

2024.02.21 | 15:09

2
Ами то е ясно на всички, че Костя Копейкин и възраждане са фашистки подлоги!

2024.02.21 | 14:45

1
Сополството на руската федерация кисело и сърдито, демонстративно мълчи, за да ни припомни, че русия е била и против Съединението, и против Независимостта, че даже са насъсквали султана и сърбите срещу нас за отмъщение, а и че граф Игнатиев добре си е свършил „работата“ по поръчката за обесването на Левски

Добави коментар

Водещи новини