С 260 км/ч на Околовръстното на София! Има ли работещи мерки срещу нарушителите?

  • 21 февруари 2024 08:50

  • 1062
  • 5
С 260 км/ч на Околовръстното на София! Има ли работещи мерки срещу нарушителите?
© Pixabay

Пореден случай на опасно шофиране.

Шофьор развива 260 км/ч по Околовръстния път на София, а за капак снима "подвига" си и го споделя в социалните мрежи.

С 260 км в час по околовръстното на СофияС 260 км в час по околовръстното на София

Вчера мъжът беше задържан, а автомобилът му спрян от движение.

Установено беше, че по колата са правени подобрения, които обаче се оказват не сертифицирани и незаконни.

Въпреки високата скорост към момента отговорност от шофьора ще се търси само за модификацията на колата.

След като автомобилът е спрян е установено, че е стар, не е спортен и не е пригоден за подобни скорости. Автомобилът е модифициран, като са добавени допълнителни агрегати, допълнително турбо, три гърнета, което увеличава мощността му.

От полицията заявиха, че ще се опитат да свържат видеото, което шофьорът сам е заснел, с камери по пътното платно, за да може по официален начин да се докаже нарушението.

"Тази скорост е безумна, младият човек драстично е вдигнал мощността на автомобила. Там изисквания, с които шофьорите трябва да спазват при промени по автомобилите им, той не го е спазил. По този начин, колегите спряха автомобила от движение", каза пред БНТ съветникът на премиера по пътна безопасност комисар Тенчо Тенев.

По думите му, проявата на младия шофьор се счита за хулиганска проява, като той може да бъде лишен от свобода до 3 г.

"Крайно време е да се вземат по-сериозни мерки за такива прояви на пътя. Ако се направи закон за автомобилното хулиганство тогава нещата ще станат по-драстични и няма да се стига до подобни случаи на опасно шофиране", обясни комисар Тенчо Тенев.

"Не са малко автомобилите, които биват модифицирани, само че те трябва да минават през технически проверки служби и повторна регистрация в "Пътна полиция". Въпросът е в това обаче как тези автомобили минават през преглед", заяви пред БНТ пътният експерт от Европейски център за транспортни политики Диана Русинова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1062 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.03.20 | 19:34

5
ПОЛИЦИЯТА СИ БЪРКА В НОСА. АКО СА НЕ СЕ БЕШЕ СНИМАЛ И ПУБЛИКУВАЛ НЯМАШЕ ДА СЪЩЕСТВУВА. И ТО НА ОКОЛОВРЪСТНОТО В СОФИЯ НЕ МОГАТ ДА ГО ЗАБЕЛЕЖАТ, МЕН МЕ ГЛОБИХА ЗА НЕВКЛЮЧЕНИ СВЕТЛИНИ В 3 ЧАСА СЛЕД ОБЕД ,НА СЛЪНЦЕ И ТО 100 МЕТРА СЛЕД КАТО СЪМ ТРЪГНАЛ НА ПУСТ ВТРОСТЕПЕНЕН ПЪТ.НЕ СЕ БЯХ СЕТИЛ САМ ДА СИ ПУБЛИКУВАМ НАРУШЕНИЕТО. ПОЛИЦАИТЕ БЯХА ЩАСТЛИВИ С ЧУВСТВО ЗА ИЗПЪЛНЕН ДЪЛГ. БРАВО НА НАШАТА ПОЛИЦИЯ!ПОКЛОН!
Не

2024.02.21 | 11:13

4
Няма камери, няма немаркирани полицейски автомобили, има само убийци и техните жертви .. скапана държава с прост народ и цигания до шия

2024.02.21 | 10:19

3
Шoкиpан съм, наскоро наyчих, че 90% от хоpата са заpазени с пapазити, поpади тях имаме повечето зaбoлявaния (включитeлно pак), алеpгии, хpонична умора и главоболие, тоpбички под oчите, акнe и пaпилoми, чести настинки и слаб имyнитет, тази инфeкция бавнo ни yбивa. Вземeте тecта и pазберете дали сте заpазени----> shout.to/testa

2024.02.21 | 10:04

2
В момента във фашистка България, окупирана от САЩ и превърната в долнопробна американска колония-протекторат, от всички медии се лее фашистка пропаганда на огромната лъжа. Тип гьобелсова пропаганда - една лъжа повторена сто пъти става истина. Фашистката Сглобка начело с алхимика-сапунджия ни убеждава колко много сме били забогатели и как всичко в колониална България било поевтинявало u било супер-дупер евтино, макар всички ние ежедневно да виждаме каква е истинската скъпотия. Истината обаче е една - скъпотията в България е чудовищна. При средно 5 пъти по-ниски заплати от средните за Европа, цените на всички стоки и най-вече цените на храните в България са средно 5 пъти по-високи. В Германия например минималната заплата е 1900 евро, а в България е едва 450 евро(933 лева). Всъщност това което виждаме днес в България е една жестока спекула на цените. Истински грабеж. Спекула умишлено подържана и поощрявана от фашистката Сглобка .
Емѝ...МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ- АТИЛА

2024.02.21 | 10:04

1
Ще , духам безплатно на всеки читател от скапания соросоиден сайт, ако се присъедини към американското ЛГБТ общество....ААААХХХ..ИБАХА МЕ...ПРЪЦ....МЯУУУУ.....Слава Украини ✌

Добави коментар

Водещи новини