Водещите новини! Сложиха два билборда с лика на Навални до руското посолство. Беларуски опозиционер почина в затвора (и още…)

  • 20 февруари 2024 19:10

  • 2152
  • 6
Водещите новини! Сложиха два билборда с лика на Навални до руското посолство. Беларуски опозиционер почина в затвора (и още…)
© Getty Images/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 20 февруари   

 

„Има личности, извисяващи се над ежедневието, над сивотата на дребнотемието, над времето… Те имат каузи, те са кауза. Не винаги ги разбираме, не винаги ги оценяваме, когато са между нас.

Посланията им са тук, каузите им са тук. Принципите им, силата им са тук. Полетът им към свободата е тук. Трябва да показваме това. Навални!“, написаха от ДСБ.

От „Демократи за Силна България“ решиха да почетат паметта на руския дисидент Алексей Навални, който издъхна преди няколко дни в наказателна колония в Русия.

За целта от ДСБ поставиха два билборда до посолството на Руската федерация в София с лика на опозиционера, заедно с два от най-знаковите му цитата.

ДСБ постави два билборда с лика на Навални до посолството на Русия

***


Руският президент Владимир Путин повиши високопоставен служител на затворите няколко дни след смъртта на водещия опозиционен лидер Алексей Навални, предаде ДПА.

Заместник-ръководителят на Федералната служба за изпълнение на наказанията (ФСИН) Валерий Бояринев беше повишен в чин генерал-полковник към Министерството на вътрешните работи.

Путин повиши високопоставен служител на затворите дни след смъртта на Навални

***


Министерството на вътрешните работи на Русия отново обяви за издирване брата на Алексей Навални – Олег, съобщава ТАСС, като се позовава на базата данни на ведомството.

Отбелязва се, че Олег се издирва по член от Наказателния кодекс, без обаче да се уточнява кой точно.

Братът на Навални отново е обявен за издирване в Русия

***


Майката на Навални към Путин: Настоявам тялото на сина ми да ми бъде предадено незабавно

***


Беларуският опозиционер Игор Ледник е починал в затвора, предаде АП.

Новината за кончината бе съобщена от Беларуската социалдемократическа партия. "64-годишният бивш наш член, активист за граждански права и журналист Игор Ледник почина в затвора", заявиха от политическата формация.

Ледник бе арестуван през декември 2022 г. Той получи тригодишна присъда за клевета на президента Александър Лукашенко.

„Сърцето ми е разбито заради смъртта на господин Ледник, неуморен борец за свобода. Неговата смърт е символ на бруталния режим на Лукашенко", заяви лидерът на опозицията Светлана Тихановска.

Беларуски опозиционер почина в затвора

***


ЕС със сигурност няма да признае резултатите в превзетите от Русия украински области при насрочените през март руски президентски избори. Това заяви говорител на Европейската комисия, предаде БТА.

ЕС няма да признае руските президентски избори в превзетите украински области

***


„Решихме да направим смяна на подхода – изработихме меморандум, който е нашата начална преговорна позиция. Когато го финализираме, той трябва да стане договор. Този меморандум е между ПП-ДБ и ГЕРБ и нашето предложение е да бъде подписан от политическите лидери и от Николай Денков и Мария Габриел – всички да поемем отговорност за него“.

Кирил Петков: Изработихме меморандум, който да стане договор между ПП-ДБ и ГЕРБ

***


Приходната част на бюджета върви изключително добре.

Блестящи приходи в бюджета: до 19-и февруари са събрани с 685 млн. лв. повече, отколкото за същия период през 2023 г.

***


Денков се вижда като вицепремиер след ротацията: Имам доверие на г-жа Габриел, споделяме общи ценности

***


Прокурорският син от Перник отново излиза от ареста. Измениха мярката му за неотклонение на парична гаранция в размер на 3000 лева.

Срещу 3000 лв. гаранция: Прокурорският син Васил Михайлов излиза от ареста

***


„Доналд Тръмп сега е по-опасен в сравнение с периода, когато бе стопанин на Белия дом (2017 – 2021 г.). Психичното му здраве се влошава с всеки изминал ден. Той се побърква все повече и повече", заяви тя.

Племенница на Доналд Тръмп: Чичо все повече и повече се побърква

***


Канадският министър на отбраната Бил Блеър обяви днес, че тази пролет страната му ще предаде на Украйна повече от 800 съвременни бойни безпилотни летателни апарата на сума от над 95 млн. канадски долара (128 млн. български лева – бел. ред.), предаде от Торонто кореспондент на Укринформ.

Тази пролет Канада ще дари повече от 800 дрона на Украйна

***


„Лидерът на палестинската терористична групировка Хамас в ивицата Газа Яхия Синуар, брат му Мохамед, тяхна сестра и още няколко ръководители на екстремистите са избягали от палестинския анклав на брега на Средиземно море в Египет", това написа саудитският информационен сайт „Илаф", който цитира арабски източници.

„Израелски служби за сигурност от своя страна предположиха, че ръководителят се крие в някой от многото тунели в ивицата Газа", добави израелската медия нюзру.

Лидери на Хамас в Газа са избягали в Египет?

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
2152 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2024.02.21 | 00:27

5
Да сложат и два пред американското на Джулиан Асандж.

2024.02.21 | 00:28

6
Десет годишен тормоз.
Емѝ...ЯМ КОЖЕНИ БАНАНИ-МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ АТИЛКАТА

2024.02.21 | 00:11

4
Елеkmра, баба гицка, Хан Крум, Гочо Булгара,Наде,жда Дойчева,Много грозен циганин76,ШИБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ,Nazi SS, Ukraina 55,Просто човек , рашка говняшка,п.у.т.к.и.н к.а.п.у.т ...това СЪМ АЗ ПОБЪРКАНИЯ ИБАН ШИЗОФРЕНИК от ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...

2024.02.20 | 23:16

3
Шoкиpан съм, наскоро наyчих, че 90% от хоpата са заpазени с пapазити, поpади тях имаме повечето зaбoлявaния (включитeлно pак), алеpгии, хpонична умора и главоболие, тоpбички под oчите, акнe и пaпилoми, чести настинки и слаб имyнитет, тази инфeкция бавнo ни yбивa. Вземeте тecта и pазберете дали сте заpазени----> shout.to/testa
Бойко

2024.02.20 | 20:57

1
Защо нищо не казвате за геноцида в Газа,бре гнусни евроатлантици-?!? мамицата ви фашистка

2024.02.20 | 22:09

2
ЗАЩОТО ИМ ТРЕПЕРИ АНУСА АКО ТРЪМП СПЕЧЕЛИ.

Добави коментар

Водещи новини