Екипи на "Кюстендилска вода" са отстранили тежка авария, оставила без вода 180 абонати

  • 20 февруари 2024 14:23

  • 259
  • 2
Екипи на "Кюстендилска вода" са отстранили тежка авария, оставила без вода 180 абонати
© Pixabay

Екипи на водния оператор "Кюстендилска вода" успяха да отстранят изключително сложна авария, причинена от придошлите води на р. Елешница на водохващането на с. Ваксево, в землището на с. Страдалово, община Невестино, съобщиха от дружеството.

Причина за аварията са станали обилните валежи от 40 л./кв. м. в събота. Излизайки от коритото си, реката е скъсала стоманен водопровод, в резултат на което водоподаването към с. Ваксево е преустановено. Въпреки тежките условия – високото ниво на водата и невъзможността за преминаване на техника, работата по отстраняване на аварията е започнала в същия ден от дежурни екипи. В неделя до 18:30 вечерта, други три екипа с помощта на специализирана техника са успели да възстановят водопровода и да отстранят аварията. Възстановено е било подаването на вода за всичките 180 абонати на дружеството през зимния сезон, казаха за БТА от "Кюстендилска вода". 

В продължение на няколко часа служителите на "Кюстендилска вода" са почистили речното корито и са обособили път за техниката, обясни Борислав Панев – технически ръководител направление "Технически райони". В помощ на аварийните екипи са се притекли местни жители. Съдействие е оказано от кметския наместник на с. Ваксево и от Община Невестино. 

Спират водата в Поморие и на няколко места в Бургас

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
259 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.02.20 | 15:20

2
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone
е

2024.02.20 | 14:28

1
е по голяма ли да вземат????

Добави коментар

Водещи новини