Жителите на Добринище с подписка за минералната баня

  • 15 февруари 2024 12:33

  • 198
  • 1
Жителите на Добринище с подписка за минералната баня
© уикипедия

Жителите на Добринище събират подписка срещу идеята обществената минерална баня в града да премине под административното управление на Община Банско.

Тази мярка е част от плана на кмета Стойчо Баненски да оптимизира и преструктурира управлението на общински имоти.

Идеята обаче разтревожи жителите на Добринище, които настояват банята да остане под управление на местния кмет Иван Сакарев. Той настоява за отсрочка от една година – време, през което ще оздрави финансово обекта.

„От зората на демокрацията досега минералната баня е била под ръководството на кметството в Добринище. Това, което се цели от Общинския съвет в Банско е обектът да премине под контрола на новосъздадено общинско предприятие. Аз искам да запазя структурата на банята, защото такова е мнението и на хората в Добринище. Факт е, че минералната баня не е на печалба и вероятно това е една от причините за планираното оптимизиране. Но смятам, че за една година ще успея да направя нужните промени, така че обектът да излезе на печалба. Ще направя това, което вероятно ще направи и общинското предприятие – леко повишение на цената на билетите. Но това трябва да бъде съобразено с много фактори, защото банята има и социални функции. Цената трябва да бъде такава, че да стабилизира финансово обекта, но и да не лиши хората от възможността да ползват това обществено благо“, подчерта в ефира на Радио Благоевград кметът на Добринище.

Последвайте канала на

Нора Виткова
198 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 10:23

1
❤️ Г­о­­­р­­­е­­щ­­­и­­ ­­­м­­о­м­­и­­­ч­­е­т­­а­ ­в­­­и­­­ ­­о­ч­­­а­­к­в­­а­­­т ­-­­­ X­­1­8­­­.­­F­­­U­N

Добави коментар

Водещи новини