Марк Зукърбърг (говедовъд) се включва в земеделския протест пред Министерски съвет

  • 14 февруари 2024 16:24

  • 1247
  • 0
Марк Зукърбърг (говедовъд) се включва в земеделския протест пред Министерски съвет
© Facebook @Zuck/Novini.bg

Обявилият наскоро, че става животновъд Марк Зукърбърг, обяви, че ще се включи в протеста на земеделците пред МС, защото се канят да му орежат въденето на говеда. 

Сигурно сте забравили, ама да ви напомня: Марк З. преди малко повече от месец обяви, че става животновъд. Не, това не е смешката. Не още. Това е истинската част. 

 

Та, той наистина стана животновъд. Ще гледа говеда в Хавай, ще ги храни биологично и ще им дава бира, която самият той си произвежда. Или му произвеждат. Все тая. Важното е, че ще става земеделец, говедовъд. 

Което, разбира се, породи въпроса защо си мисли, че досега не е бил.

Имайки предвид творението му Facebook…

Та, въдителят на говеда, който и официално стана говедовъд, разбра, че в България му готвят закон, който ще му пречи на въденето на говеда, ще го ограничи и ще му развали бизнес плана. 

После чул, че и други земеделски производители и текезесари у нас имат проблеми с властта и протестират; та решил и той да се включи. 

Видял, че властта тука е благосклонна към бранша, дето произвежда яденето, и че го замерват със субсидии, та решил да си пробва късмета. 

Не, на него субсидиЙ му не требе, но решил да види дали не могат да направят отстъпки по същество… по другия му проблем. Че му бастисват въденето на говеда. 

Значи, за да схванете какво му е радиното вълнение на Марк З., трябва да разберете, че тука едно четирибуквие е решило да въвежда проблеми в интернета. 

Значи, тия тинтири-минтири ПП-ДБ решили да въвеждат „мерки за превенция на дезинформацията“. Че и наглеят на закон да го правят. А мà ха!

Идеята била да се спрат фалшивите новини и пропагандата. Чш-алоо-оо! Тоя Facebook за какво са го направили, ако ще спират фейка и пропагандата?!

Как ще въди говеда, ако му сецнат фейка и пропагандата?!

Партиите, които друго – освен фейк и пропагандата – си нямат, наливат най-много пари за реклама. Потребителите, които книги и новини не четат, а само фейка и пропагандата търсят, са залепени за Фейса. На кой ще ги оставите, ако им зèмете фейка и пропагандата? Хèптен ще спрат да четат тогава, ще забравят за какво служат буквите, ще ги гледат като археологически находки. 

Законопроект на ПП-ДБ предвижда въвеждане на мерки за превенция на дезинформацията

Има също така проблем и с руските новини, дето плуват дори след третото пускане на водата. Пропагандичката, дето казва, че руснаците не убиват украински деца и не бомбардират украински болници, блокове и сладкарници, е силно притисната от регулациите на мръсния Брюксел, а сега искат да я притиснат и в България. Че какво ще стане тогава? Тия путински рубли за пропаганда други ли ще ги вземат? Ужаст! Ами разновидностите, че украинците сами са си виновни и че много настояват да водят тая война—тях какво да ги правим? Толкова време са отделили троловете да ги съчиняват, вие сега искате да им ги сецнете. Бива ли!

Ами какво е това нещо... да слагат контрол по фалшивите профили? И тях ли ще им ги вземете? Ами свободата на словото на фашистите, дето искат да пращат в Белене… и нея ли ще им вземете?

Ами свободата на словото на лъжците, дето насъскват българи срещу българи за политическа изгода? Какво… и нея ли! Аман бе! Какви хора сте?!

И сега се чува справедлив рев и вой, че ще има органи, които да контролират поведението в социалните медии, където сега е рай за фашисти, путинисти, фалшиви реклами, фейк новини, педофили, пропаганда, измамници, крадци на данни и бълвачи на измамни реклами. Сакън да има контрол! Как не ги е срам бе!

Я си оставете джунглата необезпокоявана, знаете ли колко хора се хранят от измами в нея! Щели да регулират те! Да ни правят население в държава вместо грухляци в кочина, как си ни àресва! Бе я…! Аман от реформатори. Тука си сàкаме пърцуца, пуцане, кебапчета и никой да не ни контролира да слагаме колани в колата, да не ни забраняват пиратките, далаверката, рушветчетата и изконите традициЙ. 

Ние си разбираме свободата на словото, като „квот ми харесва, че си плямпам, другите – в Белене!“ 

И сега изведнъж санкциЙ ще блокира путинския субсидиЙ. Че как така?

А на Зуки говедата? 

__________________

Този коментар изразява личното мнение (и душевно състояние) на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg (или със здравия разум).

Последвайте канала на

Александър Томов
1247 0

Свързани новини

Водещи новини