Водещите новини! Пеевски: Пешчици, топчета и всякакви други играчки са характерни за Радев. Пореден руски кораб отиде на дъното на морето (и още…)

  • 14 февруари 2024 13:31

  • 754
  • 3
Водещите новини! Пеевски: Пешчици, топчета и всякакви други играчки са характерни за Радев. Пореден руски кораб отиде на дъното на морето (и още…)
© Getty Images/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 14 февруари   

 

„Пешки ли са министрите? Не знам за такова нещо", каза в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски, предаде репортер на NOVINI.BG. 

Коментарът му е във връзка с изказване на президента Румен Радев. Според Пеевски именно той две години си е редил пешчици, топчета и всякакви други играчки.

Пеевски не съобщи колко мигранти ще дойдат у нас, но няма нищо общо с тиражирането по медиите.

Делян Пеевски: Пешчици, топчета и всякакви други играчки са характерни за Радев

***


Очакват се нови блокади в различни точки на страната, въпреки постигнатото споразумение с правителството.

Земеделските протести продължават, очакват се нови блокади

***


Протестите: Зоров и Караколев в сблъсък за протестите на фермерите

***


Само двама министри трябва да бъдат сменени - Христо Хинков и Александър Йоловски". Това каза за „Свободна Европа" съпредседателят на „Продължаваме промяната – Демократична България" и бивш премиер Кирил Петков.

Той уточни, че това е личната му позиция. Всъщност министърът на електронното управление Александър Йоловски бе сред основните замесени лица по време на скандала от местните избори, свъзран със сертифицирането на машините за гласуване.

Кирил Петков: Само двама министри трябва да бъдат сменени

***


„През последните 8 месеца България се отлепи от корупционното дъно, което обитаваше през годините на прехода. 

Много интереси на недосегаемите от закона бяха засегнати от прекъснатите корупционни схеми и мерките за прозрачност на публичните харчове. Това е причина за атаките към кабинета и към част от неудобните министри, които се засилиха с наближаване на ротацията“.

Денков с отчет: През последните 8 месеца България се отлепи от корупционното дъно

***


„Споделяме мнението, че украинските войски се бият за бъдещето на Европа на този фронт. Това не е национален въпрос, а въпрос, който ще предопредели историческите събития в Европа и световната сцена през следващите години и десетилетия. 

Затова това е наше общо дело да помогнем на Украйна, така че да не позволим на Русия да спечели тази война, защото това може да има изключително негативни последици“, коментира Денков.

Дейвид Камерън в МС: България показва солидарността си с Украйна, Путин трябва да разбере, че е сбъркал

***


Руското МВР издирва българския доброволец на фронта в Украйна Иван Калчев. В ефира на предаването „Твоят ден" по NOVA NEWS българинът обаче заяви, че е разбрал за това от медии.

„Не ме е страх, никой не ме е търсил", коментира Иван Калчев

„Някой някъде в пропагандните служби на руската държава е получил задача да генерира някаква новина, някакво съдържание и вече толкова няма какво, че изразява от архивите някакви списъци на лица и просто ги тиражира." Така Иван Калчев си обясни защо попада в списъците на руското МВР за издирване.

„За мен е чест да съм в такъв списък с министри и министър-председатели на балтийските държави, които несъмнено правят много повече за украинската отбрана, отколкото аз съм способен да направя. Самата формулировка е абсурдна, защото никой от изброените хора не се крие“, заяви още Калчев.

Руското МВР издирва български доброволец на фронта в Украйна, той разбира за това от медиите

***


„Руски боен кораб бе потопен след операция на Главното управление на разузнаването към Министерството на отбраната на Украйна в Черно море", това написа в. „Украинская правда“.

„Дронове удариха десантния кораб „Цезар Куников" и той отиде на дъното", допълни медията.

Изданието посочи още: Операцията бе проведена в ранните часове на днешния ден край бреговете на окупирания през 2014 г. украински полуостров Крим.

Пореден руски боен кораб отиде на дъното на Черно море

***


За първи път от началото на военните действия в Украйна Русия е изстреляла хиперзвукова ракета „Циркон“ срещу Киев. Това се е случило на 7 февруари, съобщиха от Киевския научноизследователски институт за съдебни експертизи.

„Експертите от Института са проучили руските ракети, с които Русия е атакувала. Според предварителните данни при един от въздушните удари е била използвана ракета 3М22 „Циркон“, написа в Телеграм директорът на Института Олександър Рувин.

Той уточни, че взетите проби отговарят на компонентиге и частите, използвани за производството на този тип оръжия. По думите на Рувин падналият снаряд е бил открит в район, в който няма военни съоръжения, а цивилна инфраструктура и мирно население.

За първи път от началото на войната: Русия изстреля ракета „Циркон“ срещу Украйна

***


За първи път от повече от 30 години Германия уведоми НАТО, че планираните средства за отбрана възлизат на най-малко 2% от брутния вътрешен продукт (БВП) на страната, предаде ДПА.

Според проучване на ДПА германското правителство е заделило равностойността на 73,41 милиарда долара за военни разходи през тази година. Това е рекордна сума в абсолютно изражение за Германия и би представлявало 2,01% от БВП, показва настоящата прогноза на НАТО.

За първи път от над 30 години: Германия задели рекордна сума за отбрана

***


„Лидерът на палестинската терористична групировка Хамас в ивицата Газа (анклава на брега на Средиземно море) Яхия Синуар вероятно е убит. Такива опасения  започнаха да циркулират сред ръководството и членската маса на арабската екстремистка организация", това написа израелската медия мигнюз.

„Според най-разпространената версия водачът на Хамас е загинал при операция на Въоръжените сили на Еврейската държава (ЦАХАЛ) по разрушаване на тунели на Хамас и бил погребан жив.

Синуар не се е появявал публично от две седмици и телефонът му е изключен", добави изданието, което се позова на арабски източници.

Хамас: Лидерът ни в ивицата Газа е убит?

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
754 3

Коментари 3

Добави коментар
Бойко

2024.02.14 | 21:16

3
дон шиши много смърди

2024.02.14 | 14:41

2
КОРУМПИРАНИ БУКЛУЦИ.... НА ОРЪЖИЕ НАРОДЕ БЪЛГАРСКИ, ЗА ДА ИЗМЕТЕМ ТОЗИ ПОЛИТИЧЕСКИ КОРУМПИРАН БУКЛУК
????

2024.02.14 | 14:18

1
КОИ са МУТРИТЕ ,Г-н ПРЕЗИДЕНТ ???? Що е ТО "МАГНИТСКИ","Другарю-евроантлантик" Магнитски,пардон Пеевски????

Добави коментар

Водещи новини