Мерките ви не струват. Цяло чудо е, че в тая държава още няма лов на хора…

  • 09 февруари 2024 14:07

  • 8513
  • 0
Мерките ви не струват. Цяло чудо е, че в тая държава още няма лов на хора…
© Facebook/Novini.bg

„На някои места имаме движение с над 200 километра в час“

Ето защо слагат още камери в София.

„Важно е да се засили контролът на големите булеварди – там където през нощните часове се кара с доста превишена скорост, което води до тежки пътни инциденти“…

Това са цитати от тази статия:

Ето защо слагат още камери в София

… не искам да ви развалям настроението, хеле пък петъчно, но…

… то и сега има камери на места, на които се кара с превишена скорост. Например Сливница, например Царица Йоанна, например Тодор Александров. И то се кара на кръгчета. Засилят се, хубав асфалт, вечерно/нощно време, няма трафик, прав участък, кеф, стигнат до определена точка, направят обратен и се засилят пак, после стигнат до горната обръщалка, завият и пак – надолу по правата. И пак, и пак, не еднократно. Едни и същи. 

А то камери си има и сега. 

Какво? Боядисани са с невидима боя ли? Едва ли. 

Тогава какво? Можем ли да предположим, че просто си знаят, че няма да ги пипнат? 

Дали и те са „синът на…“, „колегата на…“, „собственикът на…“. Дали членуват по разните клубове – „на Пепи Еврото“, „на Нотариуса“? 

Разполагат ли в МВР с прословутия списък от магистратския клуб на Нотариуса?

Клубове, в които има хора, които ти предлагат срещу определена сума да ти потопят делото? 

Щото, ако е така, можете да сложите по 400 камери на всяко кръстовище и по 1000 на всеки булевард, резултатът ще си е все същият. 

Ако няма реформи в службите и ведомствата, ако не се изринат връзките на еврото и нотариуса, можете да сложите камера на носа на всеки шофьор и ще имате същия резултат – хората с пари и връзки ще вилнеят, газят и тарикатстват, а вие най-много да хванете някой нервак с голф двойка, трета употреба, дето колата ще му е по-евтина от глобата. 

И ако имаме казуси от типа „синът на…“, „колегата на…“, „собственикът на…“; и членуват по разните клубове – „на Пепи Еврото“, „на Нотариуса“ и кой знае колко още…

… където се предлагат потъвания на дела и разследвания срещу суми, то колко сме далеч от потулването на убийства? Далеч ли сме?  

Направо е чудно, че в тая държава не са отворили ловен клуб за трофеен лов на хора, сафари за хора. Представи си – ходиш си на лов за хора, думкаш, прибираш трофея, после няма разследване, щото членуваш в клуба на не знам си кой си. Пито, платено. Бизнес. 

Всъщност… дали не са отворили такъв клуб…? Ние как можем да знаем? 

________________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Последвайте канала на

Александър Томов
8513 0

Свързани новини

Водещи новини