Водещите новини! Зеленски благодари на България „сърдечно за всяка подкрепа“. ЕК даде България на съд (и още…)

  • 07 февруари 2024 18:57

  • 2419
  • 6
Водещите новини! Зеленски благодари на България „сърдечно за всяка подкрепа“. ЕК даде България на съд (и още…)
© Getty Images/НС/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 7 февруари   

 

България предоставя военна, хуманитарна и политическа подкрепа на Украйна от началото на руската агресия и ще продължи да го прави продължи да го прави толкова, колкото е необходимо. Това заяви председателят на Народното събрание Росен Желязков на среща с президента на Украйна Володимир Зеленски.

Българска делегация, водена от председателя на парламента, е на посещение в Украйна по покана на председателя на Върховната рада на Украйна Руслан Стефанчук. В състава й са ръководителят на делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО Даниел Митов, председателят на Групата за приятелство с Украйна Ивайло Мирчев и ръководителят на българската делегация в Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа Станислав Анастасов.

Зеленски към Желязков: Благодаря ви сърдечно за всяка подкрепа

***


Европейската комисия представи днес данни за три наказателни процедури срещу България. По една от процедурите комисията е решила да предаде нашата страна на Съда на ЕС.

ЕК предава България на съд за управлението на водите

***


„Ние сме демократична, парламентарна република. Всеки си отстоява мнението, за мен е важно да останем сериозни в намерението си България да върви по пътя, в който е поела", посочи Габриел.

Габриел: Диалогът между мен и акад. Денков предопредели да има правителство

***


„Разговорът за това кой да бъде външен министър след ротацията трябва да се води с аргументи. Считам, че не трябва да се ескалира през медиите“.

Надежда Йорданова от ПП-ДБ: Ще направим всичко възможно за успешна ротация

***


Към действие се пристъпило, след като на територията на Турция са арестувани осем души, сред които седем български граждани от Разградско. В хода на операцията е установено, че заподозрените набирали т.нар. финансови мулета, транспортирали ги в Турция, където им правели адресна регистрация и им издавали банкови сметки в турски банки.

Спецакция в Разградско - задържаха трима за измами и пране на пари

***


Приживе покойният кумец на Мариана и Митко Цоневи - Камен Матов, е един от най-известните бохеми на соца. Той е един от двамата синове на несменяемата лична секретарка на Тодор Живков - Ангелина Горинова. Брат му Валентин е дипломат от кариерата в Люксембург.

Почина Камен Матов, спряган за таен син на Тодор Живков

***


Изданието цитира публикуван от Главното управление на разузнаването (ГУР) към министерството на отбраната в Киев телефонен разговор на руски войник. "Тук има 16 души, които са със СПИН, вирусен хепатит, туберкулоза и дори с тумори в главата. Те бяха пратени на първа фронтова линия. Оцеляха по чудо", разказа войникът от Пета отделна мотострелкова бригада.

Русия праща на първа фронтова линия в Украйна хора с тежки заболявания

***


„Киев за три дни…“?

Целите на Русия в "специалната военна операция" в Украйна остават непроменени

***


Блинкън очаква да бъде постигнато споразумение за израелските заложници в Газа, но "остава много работа"

***


Британският Принц Уилям се върна към изпълнение на официалните си задължения след като отсъства заради коремната операция, която претърпя съпругата му Кейт преди две седмици.

Принц Уилям пое официалните си задължения

***


Никой не се скандализира, ако дам благословията си на бизнесмен, който може би експлоатира хора, а това е много тежък грях. Но те се скандализират, ако я дам на хомосексуалист", каза Франциск пред сп. "Кредере". 

Това е лицемерие", добави Светият отец.

Папа Франциск: Има лицемерие в критиките срещу благославянето на еднополовите двойки

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
2419 6

Коментари 6

Добави коментар

2024.02.07 | 23:56

6
Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи---->> mub.me/bioex

2024.02.07 | 23:36

5
Слава на Путин! Слава на братушките!
НЕЗНАМ

2024.02.07 | 22:19

4
ЗА.КОПЕЙКИТЕ.АМА ТОВА.КРАВАРИТЕ.СТЕ ГОЛЕМИ.ШИЛЕТА
Z = зашли О = отсосали V = вьiшли

2024.02.07 | 21:03

2
Копейките плачат :)))

2024.02.07 | 21:17

3
Вярваш ли в таласъми ???? Вярвай и на краварите ,да не плачеш когато те зае бът ....

2024.02.07 | 19:33

1
van na evroatlant predateli, dolu na shaikata rotataikata!

Добави коментар

Водещи новини