Втори ден се очаква земеделски производители в страната да излязат на протест

  • 07 февруари 2024 05:50

  • 1100
  • 4
Втори ден се очаква земеделски производители в страната да излязат на протест
© Bulfoto

Втори ден се очаква земеделски производители в страната да излязат на протест. Както обявиха представители от Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ), времето на протестните действия ще се увеличава с всеки изминал ден (освен събота и неделя, когато няма да бъдат затваряни пътища в интерес на гражданите), докато не бъдат приети исканията на земеделците.

Днес те са планирани в интервала от 10:00 до 13:00 часа, пише БТА.

Вчера протести имаше на над 80 места в цялата страна.

Земеделските производители настояват да се преразгледа предложението за разпределение на помощите и бюджета, които биха възпрепятствали масови фалити в българското земеделие, както и за ясни гаранции за законодателни промени, които да гарантират устойчивост на сектора.

Вчера министърът на земеделието и храните Кирил ВътевКирил ВътевКирил Вътев в член на Управителния съвет на Асоциацията на месопреработвателите и собственик на представи законодателните инициативи, които екипът му подготвя за преодоляване на кризата в сектора, в отговор на постъпилите искания от неправителствения сектор. Това стана по време на изнесено заседание на Комисията по земеделието, храните и горите, което се проведе в Министерството на земеделието и храните по инициатива на Вътев.

Преди заседанието министърът участва в брифинг в Министерския съвет заедно с премиера акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С. "Имаме готовност с основните точки в новия меморандум, който предлагаме да подпишем със земеделските производители. Целта е ясна - максимално бързо отпушване на процеса, който ще позволи на правителството да подпомогне зърнопроизводителите, които са претърпели загуби през 2023 г.", посочи Денков. Той очаква представителите на сектора днес, в 18:00 часа, за постигане на споразумение с правителството по всички точки от новия меморандум.

Илия Проданов (НАЗ): Протестите продължават, блокираме още 20 точки

Снощи от Българската аграрна камара приеха поканата му.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1100 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.05.25 | 10:50

4
❤️ Г­­о­­­р­­е­щ­­­и­­­ ­­м­­­о­м­и­ч­е­­­т­а­­­ ­в­­­и­­­ ­­­о­­ч­­­а­к­в­­­а­т ­­­-­­­ X­1­8­­.­F­­­U­­N
САЩ КОВИДА

2024.02.07 | 07:39

3
росен желязков и мирчев к у рвата търсят на майка си п утката вукрайна

2024.02.07 | 07:29

2
Нямате право на супсидия има война в Украйна

2024.02.07 | 07:22

1
Защо Росен Желязков от наше име и за наша сметка се метна до Усрайна и обещава да дава? Ние сме най-бедната и корумпирана държава в Европа. С разбита инфраструктура, с лошо здравеопазване .Всеки ден се молят родители за пари за лечение на децата си. Как не го е срам?

Добави коментар

Водещи новини