Писачите на смешки излизаме на протест, искаме забрана за чуждестранния интернет

  • 06 февруари 2024 17:21

  • 2282
  • 0
Писачите на смешки излизаме на протест, искаме забрана за чуждестранния интернет
© Pixabay/колаж: Novini.bg

Вдъхновени от последните събития в родината, че и в Европа, от синдиката на писачите на смешки и асоциацията на дървените философи излизаме с общо изявление и становище. 

А именно, че ще излизаме да протестираме и ще протестираме до второ нарежда… за неопределено време, исках да кажа. 

Ние също имаме загуба основно в печалбата и сме на загуба, но не можем да докажем с колко. 

Знаем само, че новият Плейстейшън струва майка си и баща си, а държавата не прави нищо по въпроса. Ние считаме труда си за безсмислено важен… за неизчислимо важен, което ни кара да си повярваме, че можем да получим каквото си поискаме, когато си го поискаме. 

Ето колегите от други развлекателни сектори, като парламента например, изкарват сериозни пари под, над и на масата, докато ние гледаме обявите за коли на старо до втръсване, след което си подновяваме картите за метрото с въздишка. Кое обуславя тази голяма ножица в доходите на тези сходни сектори?

Освен това смятаме за необходимо да получим субсидия от земеделското министерство; по линията на животновъдството. 

След като се занимаваме по цял ден с политици, политически партии, политически „лидери“, пишем за тях и техния професионален живот, смятам, всички са съгласни, че можем да бъдем класифицирани именно като животновъди; защото как се нарича човек, който се занимава с тия, ако не животновъд?

Освен това ни харесва как държавата се отнася със земеделците. Те искат, тя дава. Те пак искат, тя пак дава. Това е втората (и май основната) причина да искаме да минем за земеделци. 

Да не говорим, че доста повече приличаме на истински такива от тежкарите с бентлитата, дето имат мазоли по ръцете само от броене на кинти и си цапат обувките с кал, само когато на Малдивите е дъждовен сезон. 

В частния сектор е тежко. Това трябва да се знае от всички. И макар повечето хора в тая държава всъщност да го знаят, щото и те работят в частния сектор, трябва да уточним, че нашата професия е по-важна от техните, съответно другите работници от частния сектор не могат да искат привилегиите, които ние искаме. Точка. Кое не е ясно?

Ако не почнем да получаваме субсидия, достатъчна поне за Плейстейшън, три седмици на Слънчака и три до пет големи уискита на ден, ще предприемем съответните мерки, които ще се изразят в построяване на неприлични фигури, направени от моливчета два-пъти-Бе, под формата на сексуални намеци пред Министерски съвет и парламента. А също ще помислим и за затваряне на некое по-близко кръстовище, да не ни се налага да ходиме много. То и без това, като кажем, че ще затваряме нещо и от МС вече ще са се съгласили с исканията ни – та да не се разкарваме много, щото не обичаме да се хàбим излишно. 

Второто ни искане е да бъде забранен достъпът до интернета, дето идва извън България. Ми то знаете ли кво е там? Кой не го мързи, той не е седнал да пише и да казва смешки, и да се прави на интересен. Ми то хората предпочитат да гледат от международния интернет неща и да им се смеят, викат, че ние не ставаме за нищо. Така ли?! 

Да се забрани! 

Да се забрани и да видиме кон боб яде ли!

Как ще гледат и ще четат само нашите смешки тогава. Хубави—лоши, тва е. Друго няма. Защо може да има квоти за БГ музика по радиата, а да няма квоти за БГ смешки и дървени философи също? Да забранят Uber и да разрешат на такситата да си направят цените „една ръка, един крак и един бъбрек за километър пробег“ при минимален пробег от Люлин до летището, а на нас – нищо? Не мисля! 

А и щом може да си пожелаваш на министрите, все едно са златна рибка, да спират вноса на чужди стоки и услуги, че да ти е готино на тебе и да си бичиш по колкото процента надценка си искаш на „продукцията“, защото и за нашата „продукция“ да не може?! Даже ще отидем още по-далеч. Ще поискаме да я направят задължителна. Ставаш, значи сутрин, и преди да си измиеш зъбите, прочиташ пет (цифром: 5) смешни тъпотии, написани от роден естествен интелект. И за петте да пуснеш пет лева през банката. Отделно – да се направи задължително банката да рекламира на сайтовете, дето ни публикуват смешките. Също така да се задължи и да ни отпуска заеми с отрицателна лихва, колкото повече ни дава, толкова повече да ни дължи. Също така да се направи задължително на хората и да им харесва, квото сме написали, да не мрънкат, че е тъпо и да не се оплакват, че ни писнà. 

Щото иначе… протести, протести и пак протести. 

Също така, да добавя, че си имаме ценоразпис за бъдещи протести по политически горещи месеци, преди и около избори, по празници, около ротация, с искания за конкретни оставки, може да поръчвате брой дни, брой протестиращи, цвят на облеклото и форма на протест, имаме хора, дето за някой лев правят безредици под формата на фалшиво пеене и замерване на полицията с пуканки. 

Ако се сетиме за още нещо, ще се включиме утре пак, да чуете за нас, да не ни забравите. Ай със здраве! 

Разочарован, Бил Гейтс си иска обратно чиповете, които тайно ни е сложил с ваксината

________________

Този коментар изразява личното мнение (и душевно състояние) на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg (или със здравия разум).

Последвайте канала на

Александър Томов
2282 0

Свързани новини

Водещи новини