Водещите новини! Каква информация е била изнасяна от спецслужбите? ПП поискаха изслушване на Сарафов в парламента (и още…)

  • 06 февруари 2024 13:21

  • 1074
  • 4
Водещите новини! Каква информация е била изнасяна от спецслужбите? ПП поискаха изслушване на Сарафов в парламента (и още…)
© bTV/AKФ/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 6 февруари   

 

„Изненадан съм, че това, което очакваме да се каже днес на пресконференция, е изтекло вече в една медия. Това е актуална тема за Русия. Въпросът е какво ще направи българското правосъдие“. 

Това заяви журналистът Чавдар Стефанов в ефира на бТВ.

„Използвали са масива, с който разполагат – достъп до данни, за да предават на един от изгонените руски дипломати информация, която е чувствителна. Ако говорим за провали в спецслужбите, през 90-те години на миналия век у нас нямаше като че ли руско разузнаване, освен хора, които са завършили там или проявяват идейни чувства. Сега няма идеи, има финансови интереси”, почерта той.

Каква информация е била изнасяна от спецслужбите?

***


„Миналата седмица в страната се случи поредното поръчково убийство, свързвано в публичното пространство с подозрения не само за разчистване на сметки в престъпния свят, но и за отстраняване на неудобен свидетел, който би могъл да разкрие порочни и престъпни факти за корупция в съдебната власт“.

Убийството на Нотариуса: ПП искат изслушване на Борислав Сарафов в парламента

***


Борислав Сарафов нареди проверка на всички преписки и досъдебни производства, свързани с Нотариуса

***


Да бъде изслушан Николай Стайков от Антикорупционния фонд по случая с разследването на Мартин Божанов. Това предложи членът на съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) Драгомир Кояджиков в началото на заседанието на колегията.

Съдийската колегия на ВСС ще дебатира по случая с Мартин Божанов

***


Отстранен е шефът на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР Георги Георгиев. Срещу него има образувано дисциплинарно производство. Тя разследва полицаите, но в последно време нямашe много акции.

Георгиев е отстранен до приключване на проверките. Критики към службата отправи миналата седмица вътрешният министър Калин Стоянов.

Имам леки забележки към дирекция „Вътрешна сигурност“. Не бива да реагираме само и единствено, когато има подаден сигнал от гражданин", каза министърът по повод заловени с подкуп четирима пътни полицаи.

Калин Стоянов уволни шефа на дирекция "Вътрешна сигурност"

***


Мазето на дома му било оборудвано с лампи, вентилатори, агрегати и таймери. На тавана пък имало склад с около 3 кг суха тревна маса, която при направения полеви наркотест реагирала на канабис.

Това е второ подобно провинение за 37-годишния мъж, които през 2018 г. беше хванат да отглежда цяла плантация. Тогава в къщата криминалистите откриха около 80 кг марихуана.

Задържаха бивш служител на БАБХ, имал нарколаборатория в Шумен

***


„Написала съм част от нещата, но искам да съм много конкретна и пунктуална, за да не сгреша в цитатите си, тъй като съм следена от наказателни адвокати. След първоначални шок, когато видях адв. Марковски на един екран със снимка на детето ми, изгледах няколко пъти. Учудена съм от нещата, които каза“, коментира в предаването „Тази сутрин“ Ани Стоянова, майка на Даяня.

Майката на Даная: Отправенa e заплахa срещу нас „да усетим болката“, следят ме наказателни адвокати

***


Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) започват безсрочни протестни действия от днес.

Фермери блокират пътища край Труд, Брестовица, Кръстевич и Гелеменово

***


Проданов, НАЗ: Няма да се съгласим с предложената от Министерски съвет методика за подпомагане

***


Енгин Ергуван получи доживотна присъда за убийството на граничния полицай Петър Бъчваров. Това постанови съдът в Одрин. 

12 години за опита за убийство на Рашко Рашков и 6 месеца за нанесените щети по автомобила на МВР.

Другият брат Мустафа получи условна присъда и ще бъде под съдебен контрол.

Доживотна присъда за убийството на граничния полицай Петър Бъчваров

***


Германският министър на отбраната Борис Писториус предупреждава германците да се подготвят за десетилетна конфронтация с Русия и бързо да възстановят въоръжените сили на страната, в случай че Владимир Путин реши да не ограничи действията си само в Украйна, пише "Ню Йорк таймс".

Германия се готви за дълга конфронтация с Русия

***


Руските власти обвиняват Акунин, че се е „противопоставил" на нахлуването в Украйна, предаде БТА.

През 2014 г. той направи изказване срещу анексирането на полуостров Крим. След това Акунин замина в изгнание в Лондон, където живее и в момента.

Разследват писателя Борис Акунин за невярна информация за руската армия

***


Престолонаследникът Принц Уилям ще поеме част от задълженията на Крал Чарлз III , след като монархът на Великобритания започна своето лечение от рак, съобщи Би Би Си.

Принц Уилям поема част от задълженията на болния Чарлз III

***


Навършва една година от опустошително земетресение в Турция и Сирия, което отне живота на над 53 хиляди души, а 107 хиляди бяха ранени.

Година след опустошителните земетресения в Турция и Сирия

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1074 4

Коментари 4

Добави коментар

2024.05.25 | 05:40

4
❤️ Г­­о­­­р­­е­щ­­­и­­ ­­м­­о­м­­­и­ч­е­­т­­а­ ­в­­­и­ ­­о­ч­а­к­в­а­­­т ­-­­­ X­1­­­8­­.­­F­­­U­­­N

2024.02.06 | 15:37

3
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex

2024.02.06 | 15:36

2
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex
Данчо

2024.02.06 | 13:33

1
Съвет от мен: откажете се от пушенето на цигари. Белите дробове и портмонето ви ще са благодарни. Лично аз успях успешно да ги откажа с един специален продукт от натурални съставки: cutt.ly/otkaz

Добави коментар

Водещи новини