Ямбол е пред грипна ваканция

  • 29 януари 2024 08:23

  • 885
  • 2
Ямбол е пред грипна ваканция
© Pixabay

И област Ямбол е пред обявяване на грипна епидемия заради високият ръст на заболели. За да спрат пика на заразата, от Регионалната здравна инспекция в града ще предложат грипна ваканция за учениците.

„В областта боледуват изключително деца и ученици. В петък процентът отсъстващи ученици достигна около 20%. Това са нашите мотиви да искаме децата да минат на онлайн обучение тази седмица“, обясни за bTV Радостина Калчева, директор на РЗИ-Ямбол.

Расте броят на заболелите от грип и остри респираторни заболявания в страната

На заседанието на Областния оперативен щаб ще бъдат обсъдени мерките срещу разпространението на грип и остри респираторни заболявания. „Едва днес достигнахме и надхвърлихме критичната за Ямбол епидемична стойност – имаме 348 заболели на 10 хиляди души. Днес ще бъдат взети мерки за предотвратяване. Спираме плановите консултации на жени и деца. Спираме профилактичните имунизации и реимунизации. Преустановяваме свижданията в заведения за болнична помощ и социалните заведения. Засилваме извършвания филтър в учебни заведения. Става задължително носенето на масти от персонала в детски и учебни заведения. Мерките ще са в сила от 30 януари до 5 февруари“, допълни тя.

Областите в грипна епидемия вече са 8. Мерки са въведени и в Пазарджик, Плевен, Смолян, Габрово, София-област, Варна и Бургас.

Последвайте канала на

Нора Виткова
885 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.01.29 | 09:56

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

2024.01.29 | 12:19

2
Чували сме за майка ти

Добави коментар

Водещи новини