Ураганен вятър спря фериботите при граничните пунктове „Оряхово“ и „Свищов“

  • 26 януари 2024 14:45

  • 716
  • 1
Ураганен вятър спря фериботите при граничните пунктове „Оряхово“ и „Свищов“
© bulphoto (архив)

Временно е преустановена работата на фериботите при граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП)  „Оряхово“ и ГКПП „Свищов“ заради силен вятър, съобщават от пресцентъра на Главна дирекция „Гранична полиция“.

Поради силен вятър фериботната платформа, пътуваща по линията Оряхово – Бекет, е преустановила работа от 12:30 ч. днес. Платформата се намира на българска територия.

По-рано днес поради силен вятър беше преустановена работата и на ферибота по линията Свищов – Зимнич. Към момента платформата се намира на румънския бряг на река Дунав.

АПИ предупреждава: Сняг и дъжд по пътищата през уикенда

Служители на „Гранична полиция“ предупреждават шофьорите на пристигащите на изход от България автомобили да се насочат към съседни ГКПП.

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ)издаде за днес предупреждение от първа степен - жълт код, за силен вятър със скорост от 14-19 метра в секунда в десет области, в западната половина от страната. За утре, 27 януари, от НИМХ също обявяват предупреждение от първа степен - жълт код, за силен северозападен вятър със средна скорост от 14-19 метра в секунда, на места и с пориви до 21-24 метра в секунда, в 13 области от страната.  

По информация на „Гранична полиция“ от тази сутрин трафикът за товарни автомобили на изход от страната е интензивен по някои от граничните пунктове с Румъния и Турция. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
716 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.26 | 15:31

1
Знаете ли, че за да сте здрави и да не боледувате, трябва да имате силна имунна система, за да я повишите са необходими много време, усилия и средства, но има и друг вариант - уникално лекарство, което бързо ще повиши вашите имунитет и ще се отървете от хроничните заболявания и ще се предпазите от всякакви вируси, а също така ще се почувствате по-млади и здрави. разбрах за това тук----> use.my/zf32

Добави коментар

Водещи новини