Водещите новини! СОС отново остана без председател. Иззеха смущаващ запис за убийството на Пейо, Габриела и майка ѝ имат съучастници (и още…)

  • 25 януари 2024 18:48

  • 2135
  • 4
Водещите новини! СОС отново остана без председател. Иззеха смущаващ запис за убийството на Пейо, Габриела и майка ѝ имат съучастници (и още…)
© Getty Images/Булфото/Facebook/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 25 януари   

 

След почивката общинските съветници решиха да отложат избора на председател за 8 февруари от 10.00 часа. "За" предложението гласуваха 51 общински съветници, "против" бяха трима, а двама гласуваха "въздържал се". 

Така СОС отново остана без председател. 

В края на заседанието думата взе Борис Бонев, който предложи общинските съветници да се съберат във вторник на нова среща, за да не губят инерцията от днешния ден и при възможност да си изберат председател преди 8 февруари, но така и не стана ясно ще има ли нова среща идната седмица.

СОС отново остана без председател

***


Кметът на София Васил Терзиев коментира бюджета на столицата. Той го определи като "рекорден бюджет" - 2,5 млрд. лева.

Той посочи, че в тазгодишната сума не се включват стоте милиона, които са по проекти от държавния бюджет, където са много доволни от съвместната работа с районните кметове.

"Ако нямаме общински съвет - няма да мине, така ще рекордният бюджет ще почака малко и ще трябва да работим с този от 2023 г.", посочи той.

Васил Терзиев: Ако нямаме общински съвет, рекордният бюджет ще почака малко

***


Заплита се жестокото убийство на Пейо Пеев. Разследващите са иззели смущаващ запис, съобщи главният секретар на МВР. 

Има и подозрения, че в престъплението са замесени и други хора, освен съпругата и тъщата на жертвата. Вече е ясно, че грижата за децата към момента е поета от родителите на покойния Пеев.

Иззеха смущаващ запис за убийството на Пейо, Габриела и майка ѝ имат съучастници

***


Министерският съвет одобри проект на споразумение между правителствата на България и САЩ за сътрудничество в ядрената област, съобщиха от правителствена пресслужба.

България и САЩ се споразумяха за изграждане на нова ядрена мощност в АЕЦ „Козлодуй“

***


Два от блоковете, които включват реактори и свързано с тях оборудване, ще се основават на произведено в Русия оборудване, което Украйна иска да внесе от България, докато другите два ще използват западна технология от производителя на енергийно оборудване "Уестингхаус“ (Westinghouse).

Украйна планира още тази година да започне дострояването на АЕЦ "Хмелницки" с два реактора от България

***


„В Министерство на отбраната (МО) работим интензивно за изграждането на инфраструктурата за новия боен самолет F-16, така че да бъде постигната оперативна готовност в предвидените срокове“. 

Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев в писмен отговор до народния представител от ГЕРБ-СДС Христо Гаджев.

Тодор Тагарев: Работим интензивно за изграждането на инфраструктурата за новия боен самолет F-16

***


Изпълнителна агенция "Медицински надзор" констатира нарушения в две лечебни заведения по случая със смъртта на 15-годишната Даная.

Не са спазени разписаните правила в Наредбата за условията и реда за предписване и отпускане на лекарствени продукти. От агенцията са сезирали компетентните органи.

ИА "Медицински надзор" установи нарушения в две болници по случая "Даная"

***


Спрямо ръководителя на организираната престъпна група, мъж на 49 г., са повдигнати пет обвинения за изнудвания и принуда, извършени в периода от септември до ноември 2023 г . на територията на Пловдив и Димитровград. За тези деяния най-тежкото предвидено наказание е лишаване от свобода от 5 до 15 г., глоба и конфискация на една втора от имуществото. 

Спрямо другите двама участници от групата, единият от които е служител на МВР в Пловдив, са повдигнати също обвинения за изнудвания и принуда. Спрямо четвъртия участник в организираната престъпна група, който също е служител на МВР в Пловдив, са повдигнати обвинения само за изнудвания.

Арестуваха пловдивски полицаи за участие в банда за изнудвания и принуда

***


Мобилна група от психолози ще оказва подкрепа на ученичка от Варна, станала обект на агресия. Те ще работят и с останалите ученици, съобщиха от пресцентъра на МОН.

Министерството на образованието и науката е стартирало цялостна проверка по случая. Информацията към този етап е, че замесените са от няколко професионални гимназии във Варна. Затова и във всяко от училищата ще работят психолозите от мобилната група. Ще бъде оказана и допълнителна подкрепа на учители от засегнатите училища за повишаване на квалификацията им за реакция при такива случаи и за тяхната превенция.

Психолози ще работят с битата ученичка във Варна, МОН с първа информация за инцидента

***


Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп води пред настоящия държавен глава Джо Байдън с шест процента, това сочи проучване на Ройтерс/Ипсос, цитирано от БТА.

Проучването, в което участваха 1250 пълнолетни граждани на САЩ, показа, че Тръмп води пред Байдън с 40% подкрепа срещу 34%, като останали анкетирани лица са казали, че не са сигурни, че ще гласуват или че планират да дадат гласа си за друг.

Доналд Тръмп води пред Джо Байдън в изборите за президента на САЩ

***


"Най-малко трима привърженици на Игор Гиркин (с псевдоним Стрелков) бяха арестувани днес пред сградата на Московския градски съд", написа базираната в Нидерландия медия "Москоу таймс".

"Десетки последователи на бившия министър на отцепническото образувание в Източна Украйна така наречената Донецка народна република изразиха се събраха в центъра на руската столица", добави изданието.

Арестуваха привърженици на Игор Гиркин (Стрелков) в Москва

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
2135 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.02.08 | 10:41

4
бок.луци мръсни

2024.01.26 | 00:00

3
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
Емѝ...баба гицка вкарвам си го в анала МЍРОСЛАВ БЛ

2024.01.25 | 20:38

2
ПОБЪРКАНИЯ ШИЗОФРЕНИК И ХОМОПЕДАЛ МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-ПСИХОТО Е ДУХАЛ НА ВСИЧКИ ЗАТВОРНИЦИ В ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР
баба гицка

2024.01.25 | 18:56

1
тръм е зло за света - трябва да бъде съден

Добави коментар

Водещи новини