Водещите новини! Финални договорки в столичния парламент. Още една крими-схема около обвинената за убийство дипломатка (и още…)

  • 25 януари 2024 13:25

  • 1574
  • 1
Водещите новини! Финални договорки в столичния парламент. Още една крими-схема около обвинената за убийство дипломатка (и още…)
© Булфото(архив)/Facebook/24 часа/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 25 януари   

 

Столичният общински съвет (СОС) с пореден опит за избор на председател. Заседанието започна с проверка за присъствие, а изборът на председател е единствената точка в дневния ред.

От групата на ПП-ДБ, Спаси София издигнаха кандидатурата на Цветомир Петров за председател на СОС, заяви Цветелина Симеонова - Заркин. Другите двама кандидати са: От БСП Диана Тонова, а от "Има такъв народ" - Пламен Данаилов.

Има почивка до 13.30 ч. 

И след балотажа няма избран председател на СОС

***


Кметът на Варна Благомир Коцев посети общинския приют за безстопанствени кучета в Каменар след смяната на ръководството, за да се увери в грижите, които се полагат за животните.  

„Важното сега е да се подобрят условията за кучетата, подслонени тук", посочва той в своя Фейсбук профил.

Доброволците и ръководството на приюта ще работят заедно за набавяне на храна за животните, уточнява той и отправи благодарности към дарителите, които са заявили готовност да предоставят по-специална храна. Тя е ключова за тяхното пълноценно възстановяване, тъй като много от тях пристигат в приюта болни или ранени.

Кметът на Варна инспектира приюта в Каменар

***


Нова странна схема с български бизнесмен изплува от дипломатическото минало на Красимира Трифонова, която е обвинена, че е удушила зетя си. Отново случката се разиграла, докато тя е консул на България в Тайланд, където урежда на работа и майка си.

Първо има опити за флирт, които бизнесменът отклонява. 

След това подават фалшив сигнал срещу него, полицията го арестува и за капак „схемаджийките“ му пращат своя адвокатка, без той да подозира. 

Нова странна схема с български бизнесмен изплува от дипломатическото минало на Красимира Трифонова

***


Адв. Йорданка Бекирска коментира убийството на Пейо: Тормоз, фиктивен брак, битки за бащинство - довели до смърт

***


По първоначална информация на управлявалия служебната кола му е прилошало и е изгубил контрол над нея. Тестовете на двамата полицаи от патрулката за алкохол и наркотици са отрицателни.

Патрулни полицаи предизвикаха ПТП в Свиленград

***


Делото срещу Георги Семерджиев, подсъдим за тежката катастрофа на бул. "Черни връх" в София, при която загинаха две момичета, ще продължи на 22 февруари в Апелативния съд.

Отложиха делото срещу Георги Семерджиев

***


За снощния инцидент, станал след 22 часа в жилищен блок на ул. „Рожен" в кв. Врътлек в Девин, е бил получен сигнал от съсед на Шупеви. Съобщил, че от прозорец на апартамент на четвъртия етаж в жилищния блок се изхвърлят предмети и шкаф. Те паднали върху паркиран „Мерцедес пред блока. Пострадалата кола е на семейство Парови, казаха от квартала.

„Незабавно към адреса са насочени полицейски екипи, които са разбили вратата на апартамента, в който е открито безжизнено тяло на мъж. Установена е самоличността на починалия, екип на ФСМП-Девин е констатирал смъртта, тялото е приведено за аутопсия", посочват от ОД на МВР - Смолян.

Още разкрития за убийството в Девин: Мъжът е открит полят с моторно масло, домът му горял

***


Датските съдебни власти са позволили екстрадицията на Рангел Бизюрев, сочен за убиец на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица.

Дания позволи екстрадицията на Рангел Бизюрев, обвинен за убийството на Митко от Цалапица

***


И двете черни кутии от руския военен самолет, който се разби вчера (24 януари), са открити, предава Sky News.

Службите за спешна помощ е заявила пред руската агенция, че устройството за запис на параметрите на полета на транспортния самолет Ил-76 и диктофонът са в добро състояние.

Извадиха "черните кутии" на руския самолет Ил-76

***


Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) обявиха, че са свалили 11 от 14 ударни дрона "Шахед", изпратени през нощта от Русия, предаде Укринформ.

Нова руска атака в Одеса, улучена е жилищна сграда

***


Украйна пое отговорност за удар с дрон, нанесен през нощта по петролен комплекс на компания "Роснефт" в Южна Русия, в който, както съобщиха руските власти, е избухнал пожар. Това предаде Франс прес, като се позова на военен източник.

Украйна удари петролна база в Русия

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1574 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.25 | 17:32

1
Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи---->> do.my/xbio

Добави коментар

Водещи новини