Отделение в болницата в Петрич се нуждае от нова апаратура

  • 24 януари 2024 12:27

  • 594
  • 1
Отделение в болницата в Петрич се нуждае от нова апаратура
© pixabay

Отделението по хемодиализа в болницата в Петрич се нуждае от нова апаратура, която да гарантира качествено и надеждно лечение на пациентите с бъбречна недостатъчност. За това алармира общинският съветник Стоян Руйков. Той настоява в общинския бюджет да бъде заложена сума за ново медицинско оборудване за едно от най-важните болнични отделения в южния град.

Ако това не се случи, Руйков и неговите колеги ще организират дарителска кампания за набиране на необходимите средства.

„Получихме сигнали от граждани и пациенти за сериозни оплаквания от качеството на апаратите в отделението по хемодиализа. Тази техника вече е доста остаряла, тя е купувана преди близо 20 години и вече не може да осигури лечение за болните, което да отговаря на здравните стандарти. Аз и моите колеги направихме проучване сред различни производители...Новите апарати струват между 25 000 и 30 000 лева, което не е непосилна сума за Общината. Затова ще настояваме в бюджета за 2024 година да бъде заложена сума за купуване на ново медицинско оборудване“, заяви пред БНР Стоян Руйков.

Той призова всички жители на община Петрич да присъстват на общественото обсъждане на бюджета за 2024 година, което ще се проведе на 25 януари от 10.30 часа в залата на Община Петрич.

Последвайте канала на

Нора Виткова
594 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Снежко Снежев

2024.01.24 | 13:04

1
Що не се обърнат към Сглобка-та и най-вече към Тиквериата й в лицето на Свинята, Тиквата и Простото?!? Може и Тагаренко да помолят да им дадв част от "бонусите" за УСрайна:)))!

Добави коментар

Водещи новини