Бащата на малтретираното 5-годишно дете: Той става по-позитивен, искам да го взема при себе си, но не ми дават

  • 18 януари 2024 18:07

  • 3311
  • 2
Бащата на малтретираното 5-годишно дете: Той става по-позитивен, искам да го взема при себе си, но не ми дават
© Getty images

Окръжният съд в Пловдив остави в ареста Петър Чернев, обвинен в системно малтретиране на 5-годишния син на своята приятелка. 35-годишният мъж е задържан от края на миналата седмица заради упражнено върху детето брутално насилие, но днес поиска по-лека мярка за неотклонение. Майката на детето Стела Алексиева, която в петък бе пусната от ареста с подписка, днес също дойде в съда, защото прокуратурата протестира нейното освобождаване.

Днес и майката на малтретираното 5-годишно дете, и нейният приятел се сдобиха с нови обвинения – Според прокуратурата Стела Алексиева не се е притекла на помощ на сина си, когато той е имал нужда.

Петър Чернев пък вече ще отговаря и за притежание на наркотици и закани за убийство. Те са били отправени във видеоклипове, в които Петър е снимал как малтретира детето. Там заплашва биологичния баща на момченцето и намеква за сексуални посегателства, които е готов да извърши с него и с майка му.

Майката на малтретираното дете от Пловдив получи ново обвинение

В днешното заседание бяха представени и разпити с бившата съпруга на обвиняемия Петър Чернев, която да даде характеристики за него като човек. От тях става ясно, че той взима наркотици, като предпочитанията му са към марихуана и амфетамини. В тази насока свидетелства е дала и майката на малтретираното дете – обвиняемата Стела Алексиева.

Според характеристичните данни Чернев е склонен към агресия срещу жените , с които съжителства. Изглежда майката на малтретираното дете ще поддържа защитна теза, че и тя самата е била обект на агресия от страна на Чернев. Днес в залата стана ясно, че двамата се обвиняват взаимно за нанесената върху момченцето телесна повреда, за която още се чака медицинско заключение от какъв тип е.

В съда днес не присъстваше биологичният баща на детето, който е в процес на развод с майката, но спешно се завърна от Германия след случая на насилие. Мъжът е в болницата, където се провежда лечението на малкото момче и коментира по телефона за БНТ.

- Адриан в момента се подобрява. Ще има още една интервенция, която трябва да премине и би трябвало да бъде изписан другата седмица. Той почва вече активно да си играе, става все по позитивен, но нещата изискват време, мога да виждам сина си според социалните грижи. Аз не мога да оставам в стаята без техния служител да е там, в момента се опитвам да си взема правата над детето и да мога да го взема с мен в Германия.

- Другата седмица когато Ви изпишат къде ще отиде Адриан? А вие с него ли ще бъдете?

- Не, Адриан отива под закрила на детето под тяхна опека, каза бащата на малтретираното дете.

- Да опитате да сте с него в това социално жилище?

- Не може, питах - те ми казаха че нямат места и не може.

- Вие вярвате ли, че съпругата ви е била малтретирана и заплашвана?

- Затова има доказателства и съдебни инстанции, които ще го потвърдят не бих казал абсолютно нищо по въпроса.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3311 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.01.18 | 21:57

2
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
СКАПАНО СОРОСОИДНО НПО

2024.01.18 | 19:06

1
КАКВА Е РОЛЯТА НА ПОБЪРКАНИЯ ШИЗОФРЕНИК-ЗАТВОРНИК МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ-АТИЛКАТА В САЙТА и ГАДНАТА ИМ СОРОСОИДНА ПРОПАГАНДА....????

Добави коментар

Водещи новини