Водещите новини! Три месеца Столичният общински съвет цикли без председател. Ампутираха крака на жената, ударена от автобус в София (и още…)

  • 17 януари 2024 13:20

  • 797
  • 1
Водещите новини! Три месеца Столичният общински съвет цикли без председател. Ампутираха крака на жената, ударена от автобус в София (и още…)
© Getty Images/Булфото/Novini.bg/Canva

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 17 януари   

 

„Споделен мандат ще реши ТРИМЕСЕЧНИЯ ПРОБЛЕМ на Столичния общински съвет (СОС) и органът ще заработи. 

Тази формула ще отблокира местния софийски парламент и ще свали напрежението между политическите групи и ще намали личната неприязън между отделни съветници“. 

Това препоръча в интервю пред БНР проф. Светослав Малинов, преподавател по политология в Софийския университет "Св. Климен Охридски".

Проф. Малинов: "Споделен мандат" ще отблокира СОС и ще свали напрежението

***


Това е важно, но – за съжаление – малко хора могат/искат да разберат обяснението и ще си държат на тяхното си.

Разпадна се тезата, че Асен Василев е пазил интересите на фирма за винетки чрез промени в ЗОП

***


Наложила се е ампутация на крака на жената, която беше ударена от автобус 94 на столично кръстовище, след като на шофьорът му прилоша. Това става ясно от съобщение от УМБАЛ „Св. Анна“.

Ампутираха крака на жената, ударена от автобус в София

***


Прегазената от автобус в София жена с голяма рана на главата, може да ампутират и ръката ѝ

***


Българка е била убита в Германия в оживен супермаркет, съобщават местни медии. Криминалният случай е от Рейн-Майн и се е случил в понеделник вечерта.

По първоначални данни мъж е нахлул в супермаркета, прострелял е касиерката – наша сънародничка, след което се е самоубил, предаде БТВ.

Българка е убита в Германия в оживен супермаркет

***


Рибар „улови“ човешки крак край Виена в канал, по който преминава река Дунав. Мъжът помислил, че е хванал голяма риба, но когато изтеглил кордата си, попаднал на ужасяващата находка, съобщават австрийските медии.

Австриецът е уведомил полицията, която пристигнала с водолази. От водата са извадени още части от човешко тяло, сред които и глава, посочва информационния канал ОЕ24.

Рибар „улови“ човешки крак от Дунав

***


Израелската армия обяви, че е убила ръководител на палестинска бойна клетка в окупирания от Израел Западен бряг, която е планирала "широкомащабна терористична атака" срещу Израел, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Израелската армия обяви, че е убила ръководител на палестинска клетка, планирала "широкомащабна" атака

***


Беларус е включила използването на ядрени оръжия в новата си военна доктрина, съобщи министърът на отбраната Виктор Хренин пред репортери, предаде БТА, цитирайки ДПА. 

Беларус включи използването на ядрени оръжия в новата си военна доктрина

***


Около 60 къщи в град Одеса останаха тази нощ без отопление, след като отломки от свален руски дрон "Шахед" повредиха два основни тръбопровода и засегнаха терморазпределителна камера.

Това съобщи агенция Укринформ, като се позова на изявление на местната топлофикационна компания, цитирана от БТА. 

Свален руски дрон повреди тръбопроводи в Одеса, 60 къщи останаха без отопление

***


„През 2024 г. приоритетът е да прогоним Русия от небето, защото този, който контролира небето, ще определи кога и как ще приключи войната", каза Дмитро Кулеба на Световния икономически форум в Давос.

Кулеба в Давос: Целта на Украйна през 2024 г. е да прогони Русия от своето небе

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
797 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.17 | 13:57

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини