Водещите новини! Продължават проявите на тежка агресия в България. Има ли светлина в края на тунела за СОС? (и още…)

  • 15 януари 2024 13:14

  • 1234
  • 3
Водещите новини! Продължават проявите на тежка агресия в България. Има ли светлина в края на тунела за СОС? (и още…)
© Булфото (архив)/Pixabay/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 15 януари   

 

Почти всеки ден от началото на годината има случаи на тежка агресия спрямо животни. Извергите се чувстват безнаказани и недосегаеми и задоволяват садизма си на воля. Полиция, обвинение и съд досега не са санкционирали никого според онова, което пише в Наказателния кодекс, а всички (и малкото ИЗОБЩО задържани) получават само глоба. 

Вчера застреляха куче, докато стопанката му го разхожда, днес е намерено друго убито домашно животно. 

Безнаказани. 

Същевременно, безнаказаното насилие води след себе си това, че насилниците се чувстват недосегаеми и получават „смелостта“ да посегнат и на хора. 

Ето:

Мъж наряза лицето на жена и я преби в Габрово

Застреляха куче в Кърджалийско

Застреляха куче, докато стопанката му го разхожда

***


Но, междувременно, кучетата спасяват човешки животи, пазят, верни са на човека, но „човекът“ се забавлява, като ги измъчва и убива. 

Емил Нешев за спасителната акция на Боянския водопад: Пропуск е, че нямаме хеликоптер

***


„Това беше една конструктивна среща, на която намерихме някои отговори, но по темата за избор на председател на Столичния общински съвет все още нямаме конкретно лице, нямаме съгласие“.

„За нас беше важно, че се запази конструктивният тон, макар да имаше моменти на размяна на малко по-остри реплики. Изясниха се някои въпроси и сме оптимисти, че се върви в правилната посока. Жалко е, че групите на ГЕРБ и „Възраждане“, въпреки отправената покана, не откликнаха на нея. В крайна сметка това не е разговор за коалиция, а разговор как да отпушим Общинския съвет“.

Борис Бонев: Още нямаме съгласие за избор на председател на СОС, но вървим в правилната посока

***


Лилков и Контрера: Идеята за временен председател на СОС е единствена на масата, на 25-и трябва да намерим решение

***


София отново се нареди в топ 10 на света по годишен ръст на цените на имотите, гласи последният доклад на консултантската компания  Knight Frank за третото тримесечие на м.г. Той обхваща 107 града и от подреждането им по ръст на цените излиза, че българската столица  изпреварва Ню Йорк, Сидни, Сингапур и още много други. 

Имотите в София: по-скъпи от тези в Ню Йорк

***


И отново президент/вицепрезидентската „институция“ демонстрира поведение на опозиционна партия. Нищо ново. Но пък получи отговор, който обаче – вероятно – ще се направи, че не чува. 

Мария Габриел отвърна на упреците на Йотова, че Министерски съвет е „Б“ отборът по взимането на решения

***


Адв. Емил Георгиев: Двамата кандидати за конституционни съдии са пълни противоположности

***


Радикалното палестинско движение Хамас иска да пренесе войната от ивицата Газа на Западния бряг на река Йордан, заяви израелският министър на отбраната Йоав Галант, предаде ДПА.

„Целта на Хамас е да подпали Юдея и Самария (Западния бряг на иврит, бел. ред.), и, ако е възможно, Храмовия хълм в Йерусалим“, е казал Галант вчера на среща с военни командири от окупирания от Израел Западен бряг.

Израел: „Хамас“ се опитва да пренесе войната на Западния бряг

***


Тази неделя изтребители от ВВС на САЩ и Великобритания отново са нанесли удари по цели на бунтовниците хуси в Йемен, по-конкретно в района на Ходейда, съобщи местната телевизия „Ал Масирах“.

Говорителят на хусите Абдулсалам Сала написа в Х/Туитър, че е имало „интензивни“ прелитания на вражески самолети на САЩ в близост до въздушното пространство на Йемен и крайбрежните зони, което по думите му е „агресия срещу Република Йемен и грубо нарушаване на националния ѝ суверенитет“.

САЩ и Великобритания нанесоха нови удари по хусите в Йемен

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1234 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
патриот

2024.01.15 | 14:59

3
българите сме с тежки психични отклонения

2024.01.15 | 13:51

2
Русия жъне победи! Слава!

2024.01.15 | 13:44

1
Хора, чували ли сте за ана.лог на виа`гра_та, просто е сyпер: в пъти по-ефeктивна, повече cпepма, по-ярки усещания, лекува болести и е бeзопаcна на всяка възpаст. Отново се почyвствах мъж. Това е мега яко нещо и незабравимо изживяване -----> mub.me/alfazo

Добави коментар

Водещи новини