Маша, бацилът да нарича лекарството „омраза“ е нещо нормално. Но си гледайте вашия двор, ние, без вас, сме по-добре

  • 12 януари 2024 16:28

  • 18901
  • 0
Маша, бацилът да нарича лекарството „омраза“ е нещо нормално. Но си гледайте вашия двор, ние, без вас, сме по-добре
© Facebook/Novini.bg

Пак подменилите историята ни говорят за подмяна на история. И какво чудно има, че бацилът мрази лекарството? Естествено, че са недоволни и че скачат. Лека полека им чупят оковите, с които толкова години са ни държали в робство. 

Рано или късно и митът за „освободителите“ ще се разбие. И ще стане ясно, че са дошли не да освобождават, а да си завладеят територии. Че – за бонус – и златото ни са взели. 

...

Мария Захарова: Демонтирането на руски паметници в България насажда омраза

...

Защо не са ни „освободили“ по-рано? В предишните руско-турски войни? Нали „братушки“, а? Защо са се обявили против църковната ни независимост и са убедили султана да заточи българските владици в Сибир? През 1872 г. А през 1861 г. пък са ги пратили в Диарбекир – пак по настояване на руския посланик в Цариград. 

През 1861 г. посланик там е княз Лобанов, а през 1872 г. – граф Игнатиев. И двамата са били против църковната ни независимост. 

Защо? Нали „освободители, нали „братушки“? ...

Ами 1885 г. … русия е против Съединението. Пак насъсква султана срещу нас, че и сърбите насъсква. 

През 1944 г. ссср окупира България и вкарва окупаторска армия. МОЧА е паметник именно на окупаторите. Те не са освобождавали България от нищо, не са водили и битки. Съветските агенти, включително и тогавашният министър на войната ген. Иван Маринов, пращат българските войници да се бият с Вермахта, а тук – като на парад и без да има кой да ги спре – влизат ватенките.

Крадат, изнасилват, грабят, плюскат и препиват. Единствените умрели червеноармейци са препилите с метил в Бургас. Отровени от собствената си крадлива алчност и глупост. 

Но десетилетия наред – и първо с насилие – руснаците са ни подменяли историята и са принудили народът ни да се лута без да познава собствените си корени, род и история. Подменяли са националните ни герои със съветски боклуци и са ни убеждавали, че сами не ставаме за нищо, че опълченците ни били дребна работа и въобще съществуваме САМО благодарение на русия. 

И че сме щели да говорим днес турски и да се казваме Мустафа, Али и Айше, ако не били „братушките“. 

Да, бе – 500 години българите са си запазили език, култура, религия, етнос, ама – видиш ли – точно ей тия последните няколко години сме щели да проговорим турски и да се казваме Мустафа. Как не!

Османската империя е умирала, така или иначе – било е въпрос на време да се освободим от нея. Ама дошли следващите завоеватели и поробители и те се опитали да се настанят тук. 

Кой уби Стамболов и защо? Защото е искал да изкорени руската пропаганда. За това ли да сме благодарни? 

Ами 1944 г.? И за това ли да сме им благодарни? Че ни освободиха от свободата? За това ли?

И сега, като се опитваме да си върнем НАШАТА си, истинска история, ни заявява Маша, че сме били подменяли историята. 

Не, Машенка, вие я подменихте, ние си я връщаме. И си искаме архивите, които ни откраднахте, за да не могат идните поколения да си знаят историята и да ви вярват на вашите мозъчни помии, които сте надраскали и нарекли „наша история“. И те са нефелни като колите ви, като политиката ви, като политиците ви, като говорителите ви, като блоковете ви, като камионите ви, като техниката ви, като вашата крадена история… така и „нашата“, дето вие сте я измислили, е нефелна. И не я искаме повече. Искаме си нашата. 

И се отърваваме от грозните тотеми на насилниците – вашите. 

Защото не ви искаме веригите. А това, че още имате тук полезни идиоти, да не ви радва прекалено много. Нещата се сменят. Хората врякат, врякат, пà като усетят хубавото, почват лека полека да намаляват врякането. Без вас е добре и се усеща. Лека полека ще млъкнат и те. Или природата ще се погрижи, така работи времето. И без вас, и без тотемите ви, ние ще си върнем и историята, и държавата. 

А вие ще сте си още една голяма площадка за ракети, в която човекът струва по-малко от военния камион, а животът на войничетата ви е равен на едно кожено палто. 

Та, нас не ни мислете, вас си гледайте. 

А колкото до това, че ни наричате „варвари“, защото искаме да се изчистим от болестта – от вас… все ни е тая. Вас цял свят ви нарича убийци и кръвопийци и всички се дърпат от вас. Само няколко други садистични режима, като на вашия, са ви „приятели“. Ама от тия „приятели“, дето не смеете да си пиете чая един на друг и само се озъртате от коя страна ще дойде ножът в гърба. Кътайте си ги и се радвайте, че и тях ги имате. Няма да е задълго. Но нас не ни мислете. Ние, без вас, сме добре. 

_______________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Последвайте канала на

Александър Томов
18901 0

Свързани новини

Водещи новини