Масови проверки на сечища в цялата страна

  • 12 януари 2024 15:35

  • 757
  • 1
Масови проверки на сечища в цялата страна
© pixabay

Екипите на Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) и Регионалните дирекции по горите (РДГ) извършват масови проверки на сечища в цялата страна. В рамките само на един ден през изминалата седмица са проверени общо 611 обекта за добив на дървесина, от които 478 са в горски територии държавна собственост, 89 – в частни гори, а 51 са горски територии, собственост на общини, съобщиха от ИАГ.         

Експертите отбелязват, че най-често срещаният пропуск е наличието на добита дървесина в сечищата и на временни складове, неотразени в изготвените протоколи за освидетелстване както в държавни горски територии, така и в горски територии, собственост на физически лица. В насаждения частна собственост е установена сеч на немаркирани дървета. В два частни имота е спряна сечта за установени налични количества добита дървесина. В протоколите за освидетелстване на сечищата е посочено, че в насажденията не е извършван добив.    

Задържаха незаконно придобита дървесина                    

Извършване на маркиране с друг цвят боя е установено в обект за добив на дървесина, държавна горска територия. Дейността в насаждението е спряна, като предстои извършването на допълнителна проверка. Проверките по контрол на дейностите в горските територии в цялата страна продължават.

Последвайте канала на

Нора Виткова
757 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.12 | 17:19

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини