Освободиха 54 птици от защитени видове при акция на МВР и РИОСВ в Пловдив

  • 11 януари 2024 14:53

  • 663
  • 1
Освободиха 54 птици от защитени видове при акция на МВР и РИОСВ в Пловдив
© РИОСВ - Пловдив

При съвместна акция на МВР и РИОСВ-Пловдив бяха освободени 54 птици от защитени видове, отглеждани незаконно. Това съобщиха от регионалната екоинспекция. До действията на институциите се е стигнало след получени сигнали от граждани за наличието на обяви в Интернет за продажба на птици.

Пойните птици от видовете щиглец, обикновено конопарче, елшова скатия и диво канарче. Пернатите са държани в клетки. Птиците са конфискувани от две жилищата на физически лица в кв. "Коматево", гр. Пловдив и в гр. Асеновград. Екоинспекторите са пуснали животните на свобода на подходящо място.

Арестуваха мъж от Столипиново заради защитени птици

Срещу извършителите са образувани административнонаказателни производства. Грози ги глоба в размер до 5000 лева, както и допълнително обезщетение в размер на 40 лева за всеки екземпляр.

От РИОСВ-Пловдив посочват, че всички форми на умишлено улавяне, убиване, притежаване, пренасяне, превозване, изнасяне зад граница, търговия или размяна на взети от природата екземпляри от защитени видове е престъпление.

Последвайте канала на

Калина Христова
663 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.11 | 19:08

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини