Вече над 60 са пострадалите от поледиците в столицата

  • 10 януари 2024 13:42

  • 754
  • 0
Вече над 60 са пострадалите от поледиците в столицата
© Novini.bg/ Canva

Над 60 пострадали от поледиците в столицата са потърсили медицинска помощ. Това съобщиха за БТА от Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) -  София и от болница „Пирогов“. От 8:00 ч. вчера до 8:00 ч. днес екипите от ЦСМП – София са се отзовали на повиквания за 12 пострадали от поледиците, а от 8:00 ч. до 11:00 ч. - за още петима души. Медицинските екипи са получили сигнали и за трима измръзнали.

В болница „Пирогов“ са потърсили помощ 50 души, пострадали заради заледяванията, съобщиха от лечебното заведение.

Около 50 потрошени по ледените тротоари на София само тази сутрин

Почистването на снега от тротоарите, прилежащи към сградите, както и почистването на ледените висулки се извършва от съответните физически или юридически лица, стопанисващи и експлоатиращи сградата, се посочва в Наредбата за поддържане и опазване на чистотата на територията на Столичната община.

Председателите на етажни собствености, собствениците или наемателите на еднофамилни жилища, които не са организирали и извършили своевременно почистване от сняг, лед, ледени висулки, битови, строителни и други отпадъци на сградите и прилежащите им територии, определени и възложени от общинската администрация, се наказват с еднократна глоба в размер до 30 000 лв., се посочва още в наредбата.

Общинската администрация и ръководителите на специализираните фирми по чистотата, лицензирани от Столичната община, подлежат на санкции, съгласно разпоредбите на Закона за административните нарушения и наказания.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
754 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини